Aziatische roerbak van gamba's en paksoi
Lekker knapperige paksoi, vers uit de kas: wat mij betreft een echte tractatie in combinatie met mooie gamba's in een gerecht met een oosters tintje.
Heerlijke gamba's van de Visbroertjes uit de Steenstraat, waar ik ook de ansjovis koop. Mooie paksoi, uien en knof via De Hortserhof uit Duiven. De mihoen is bio en ingekocht bij coöp de ODIN.
300 g | Mihoen | |
400 g | Gamba's | |
2 st | Blikje ansjovisfilet | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
st | Peper en zout | |
Ketjap | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ansjovis in kleine stukjes snijden.
- Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
- Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken in olie. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, gamba's en ketjap naar smaak toevoegen en goed meeverwarmen.
- Serveren met de mihoen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht