Geroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten
Dit vegetarische hoofdgerecht met geroosterde rode kool, geitenkaas en gekarameliseerde walnoten biedt een perfecte balans tussen zoet en hartig, met heerlijke texturen en smaken. Het is een eenvoudig maar elegant gerecht dat je smaakpapillen zeker zal verrassen. Geniet ervan!
Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem. Rode kool, en veldsla via boerderij de Horsterhof uit Duiven, walnoten en geitenkaas kopen we (biologisch) in.
1 st | Brood | |
1 st | Rode kool | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
4 takjes | Peterselie | |
120 g | Veldsla | |
Honing | ||
Balsamico azijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de rode kool fijn. Was de veldsla en laat uitlekken.
- Verdeel de fijn gesneden rode kool gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Rooster de rode kool in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Terwijl de rode kool roostert, verwarm je een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten en honing toe aan de pan en roer regelmatig gedurende 3-5 minuten, of tot de walnoten gelijkmatig bedekt zijn met de gekarameliseerde honing. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Verdeel de veldsla over de borden samen met de rode kool.
- Strooi de verkruimelde geitenkaas over de rode kool.
- Verdeel de gekarameliseerde walnoten over de borden.
- Garneer met verse fijngehakte peterselie en serveer met het brood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht