Knolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Deze knolselderijstamppot met gedroogde tomaten en appel is een heerlijk hartig en tegelijkertijd zoet gerecht dat perfect is voor een comfortabele maaltijd.

 

Aardappelen, knolselderij, knoflook, winterpostelein, appels en ui allemaal van- of via boederij de Horsterhof uit Duiven. 

Ingredienten
  200 g Winterpostelein
  800 g Aardappelen
  800 g Knolselderij
  8 st Gedroogde tomaten
  2 st Appels
  1 st Ui
  2 st Knoflookteen
  ml Melk
  g Roomboter
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes. Schil- en snijd de appel in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Hak de knoflook en de ui fijn. Was de winterpostelein en laat uitlekken.
  • Kook de blokjes knolselderij en aardappelen samen in een grote pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de blokjes appel toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze zacht worden.
  • Giet de gekookte knolselderij en aardappelen af en stamp ze met een klont boter en een scheut melk fijn met een aardappelstamper.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de gebakken ui, knoflook en appelblokjes en de winterpostelein door de knolselderijstamppot.
  • Serveer de knolselderijstamppot op borden, bestrooi met de gedroogde tomaten.

Tip; je kunt de tomaatjes vooraf wellen in water als je ze wat zachter wilt hebben.