Salade van raapjes met appel en notenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Meirapen zijn kleine witte knolletjes en aan de bovenkant zijn ze een beetje roze/paars. Je kunt ze rauw eten, ze zijn fris en knapperig met een hint van radijsjes. Meiraap is een bijzondere groente die rijk is aan koper en foliumzuur. Variatie in je voeding is belangrijk, zo zorg je ervoor dat je lichaam een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Lekker uitproberen dus, die vreemde groentes!

 

Meiraap, lente-uitjes en appels van biodynamische boerderij De Horsterhof. De hazelnoten zijn ingekocht bij biologische groothandel Odin. Het noten-vijgen brood komt van bakkerij Tom van Otterloo.

Ingredienten
  1 st Citroen
  8 takjes Peterselie
  1 st Yoghurt 500ml
  8 st Meiraap
  4 st Appels
  4 st Lente-uitje
  2 st Noten-Vijgenbrood
  100 g Hazelnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant
  • Snij de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes
  • Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes
  • Snij de appel in dunne plakjes
  • Meng appel en meiraap in een kom
  • Maak met de yoghurt, peterselie, citroensap, peper en zout een dressing naar smaak
  • Meng de dressing door de salade
  • Hak de noten grof en strooi over de salade
  • Snij de bosui in ringen en strooi over de salade
  • Nog wat vers gemalen peper er overheen en dan lekker eten!
  • Warm het notenbrood eventueel nog even op in de oven en serveer ernaast