Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool
Heerlijke pompoensoep, de kikkererwten maken het extra romig. Amandelschilfers rooster je een paar minuten zonder vetstof in een koekenpan.
Pompoen, palmkool, prei en natuurlijk ook de ui en knoflook van boerderij De Horsterhof. Stokbrood van bakker Tom van Otterloo uit de bakkerij in De Steeg. De gerookte forelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.
1 st | Citroen | |
40 g | amandelschilfers | |
1 st | Oude Kaas | |
1 st | Prei | |
1 st | Ui | |
1 st | Stokbrood | |
8 g | Palmkool | |
800 g | Pompoen | |
100 g | Kikkererwten | |
1 st | Bouillonblokje | |
1 st | Forelfilet gerookt | |
1 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
-Snij prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie.
-Schil de pompoen, snij in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten.
- Overgiet met 2 l water per 4 personen, breng op smaak met peper, zout en de bouillon.
-Laat 45 min. zacht garen en pureer daarna met de staafmixer tot een gladde soep. Werk af met stukjes gerookte forelfilet.
-Pureer voor de pesto de rest van de fijngesneden palmkoolbladen, het teentje knoflook, zout, kaas, amandelschilfders, olijfolie en een scheutje citroensap met de staafmixer of in een keukenmachine. Lekker met brood bij soep!
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht