Rolletjes van savooiekoolstamp met rookworst
Een stamppotje in een chique verpakking. Het ziet er zeer professioneel uit maar is even makkelijk te bereiden als een 'ordinaire stamp'. Verras je disgenoten en pak uit!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De aardappelen, ui en kool komen van boer Matthias en boering Eline van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof te Duiven. De spekjes en de (prijswinnende!) rookworst levert Pepijn Putman van slagerij Putman uit de Steenstraat in Arnhem.
2 st | Rookworst | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Savooiekool | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de rookworst in een pannetje met water.
- Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken.
- Bewaar vier hele, gave buitenbladeren van de savooiekool. Snijd de rest in dunne reepjes.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie in een grote (hapjes- of wok-)pan en bak de spekjes uit. Voeg de ui en savooiekoolreepjes de laatste twee minuten toe en bak mee.
- Schep de inhoud van de hapjespan door de puree en warm op laag voor al omscheppend nogmaals op.
- Blancheer ondertussen de hele bladeren in een pan met kokend water gedurende 2 minuten. Haal ze eruit en halveer de bladeren in de lengte.
- Schep een flinke lepel stamppot op elke bladreep, rol netjes op en snijd in 2 á 3 stukken en serveer deze op een bord vanuit de keuken aan tafel.
- Serveer met de rookworst ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht