Spinaziedumplings in tomatensaus
Heerlijk vegetarisch recept dat ik vond in het kookboek "Scandinavisch Comfort Food" van Trine Hahnemann. De ingredienten doen denken aan een andere favouriet hier in huis, lasagne: verse spinazie, tomaat en kaas. Nu dus in vast-vloeibare vorm, lekker met een frans stokbroodje om de pan mee uit te soppen!
Spinazie van boerderij de Horsterhof, net als de lente-uitjes. Courgette en tomatenblokjes via bio-groothandel Odin. De ricotta halen we bij Waterbuffelboerderij Arns en het heerlijke, knapperige stokbrood (stop 'm nog even 5 minutjes in een voorverwarmde oven!) is van de desembakkerij van Tom van Otterloo, ook uit de Steenstraat.
800 g | Spinazie | |
2 st | Ricotta 200gr | |
8 st | Lente-uitje | |
2 st | Courgette | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
1 st | Slagroom 125ml | |
2 takjes | Salie | |
1 st | Frans desem stokbrood | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Nootmuskaat |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de spinazie goed in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Zet een wok- of steelpan op het vuur en laat de spinazie slinken in de pan. Haal de spinazie eruit, laat weer uitlekken en wat afkoelen.
- Knijp er nu met je handen zo veel mogelijk vloeistof uit. Hak fijn en meng in een kom met de ricotta, een schepje maïsmeel of bloem p/p en evt een snufje nootmuskaat. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Neem steeds een eetlepel van het mengsel en vorm er met je handen kleine dumplings (bolletjes) van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings 3-4 minuten aan beide zijden. Houd ze warm in een schaal waarin je straks ook opdient.
- Snijd voor de tomatensaus de lente-ui in ringetjes van 1/2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften dan in schijfjes van 1 cm.
- Verhit de olijfolie in een steelplan en bak de knoflook 1 minuut zachtjes, doe er dan de courgette en prei bij en bak nog eens 2 minuten zacht.
- Voeg de tomatenblokjes en de salieblaadjes toe en laat 5 min. pruttelen. Wordt het te dik, voeg dan evt. nog wat water toe.
- Voeg dan de room toe en laat nog eens 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper, en giet over de spinaziedumplings.
- Serveer met het stokbrood.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht