Topinamboer met prei, hazelnoot en ambachtelijk brood
Topinamboer oftewel aardpeer is een zonnebloemachtige die weelderig gevormde knolletjes geeft. Het is een woekerende plant die, eenmaal aangepland, bijna niet meer uit je tuin te krijgen is. Maar echt erg is dat niet want hij smaakt heerlijk en is heel makkelijk te bewaren; je graaft gewoon op wat je nodig hebt en laat de rest zitten tot een volgende maaltijd. De smaak is notig en doet denken aan artisjok. Ik graaf hem voor je op in de tuin van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardperen zijn van Kweekland. De prei en puntparika van De Horsterhof, hazelnoten ingekocht via De Nieuwe Band, heerlijk notenbrood van Tom van Otterloo.
600 g | Aardperen | |
4 st | Prei | |
2 st | Rode puntpaprika | |
100 g | Hazelnoten | |
2 st | Komkommer | |
1 st | Noten-olijvenbrood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Schrob de aardperen schoon en snij ze in plakjes. Snij de gewassen prei in ringen. Snijd de puntparika in ringen (verwijder de zaden) en vervolgens in stukken.
- Hak de hazelnoten in een keukenmachine of stamp in een vijzel of theedoek.
- Verwarm de olijfolie in een wokpan. Stoof de aardpeer, paprika en prei gaar in de olie. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast, net als het noten-olijvenbrood dat je eventueel even opwarmt in de oven.
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht