Bezorgen & De Groene Rijders

Bezorgkosten

Januari 2023: Door de huidige ontwikkelingen in de wereld, en de daarmee samenhangende extreme kostenstijgingen zijn ook wij genoodzaakt onze prijzen te verhogen. Wij willen dit uiteraard tot een minimum beperken zodat lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel zo betaalbaar mogelijk blijft.

We willen dit proces zo transparant mogelijk houden. Een groot deel van onze kosten zijn bezorgkosten. Deze worden vanaf 1 februari 2023 berekend voor bezorgorders. Dit zijn de werkelijke kosten zoals we deze ook aan onze vervoerder, fietstransporteur De Groene Rijders, betalen en komt dus volledig aan hen ten goede. Hiermee ondersteun je de doorontwikkeling van deze duurzame scale-up en krijg jij je boodschappen co2-neutraal thuisbezorgd.

Afhalen op Stadstuin Kweekland is natuurlijk gewoon kosteloos.

De Groene Rijders

Onze grootste transportbewegingen zijn die van ons naar onze klanten. Zodra alle bestellingen op dinsdag om 14:00 zijn ingepakt brengen we deze naar de afhaallocatie Kweekland in Arnhem, of naar de hub van De Groene Rijders aan de rand van het centrum. De Groene RIjders is een scale-up expert in electrisch, emissievrij, co2-neutraal, duurzaam en maatschappelijk verantwoord transport op de zogenoemde "last mile".

Het PUURland van nu en De Groene Rijders hebben een interessante historie! Zonder PUURland geen Groene Rijders, en zonder Groene Rijders geen PUURland. Lees er hier alles over: https://groene-rijders.nl/over-ons/

Voedselkilometers

Onderdeel van onze duurzame doelstellingen is om onze producten en ingredienten zo min mogelijk kilometers af te laten leggen. Van leverancier naar ons, en van ons naar de klant. We halen alles uiteraard van dichtbij, dat scheelt al heel veel! We bundelen onze toeleveringen zoveel mogelijk, en waar mogelijk vindt transport plaats met duurzame transportmiddelen. Er is altijd wat te verbeteren, en dat zullen we dan ook blijven doen.