Biologische tuinderij de Horsterhof

De Horsterhof is een biologische tuinderij in Duiven, een plaats gelegen in de provincie Gelderland. De geschiedenis van de Horsterhof gaat terug tot in de jaren '80, toen oprichters Jan-Jaap en Helma Scholten begonnen met het telen van groenten op een stuk grond in Huissen. In 1993 verhuisde de tuinderij naar haar huidige locatie in Duiven, waar het bedrijf is uitgegroeid tot een flinke biologische tuinderij van zo'n 10 hectare. 

 

De werkwijze van de Horsterhof is volledig gericht op biologische teelt. Dit betekent dat er onder andere geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde gewassen. In plaats daarvan wordt er samengewerkt met de natuur, gebruik gemaakt van natuurlijke bemesting, compost en het ontwikkelen van een ecosysteem dat habitat biedt aan biodiversiteit. Door op deze manier te werken, wordt het milieu gespaard en wordt er gezonde, kwalitatief hoogwaardige en smaakvolle voeding geproduceerd.

 

Al met al is de Horsterhof een prachtig voorbeeld van een duurzame en biologische tuinderij, waarbij op een verantwoorde manier voedsel wordt geproduceerd. Door op een kleinschalige manier te werken en betrokkenheid van de gemeenschap te stimuleren, draagt de Horsterhof bij aan een duurzamere wereld en een gezonder voedselaanbod.