Natuurinclusieve kringloopboerderij Halle

Onze varkens zijn een kruising tussen wild zwijn en varken en de kippen zijn een langzaam groeiend Frans ras. Dat zorgt voor eerlijk vlees met een unieke smaak: donkerder, malser en met meer bite! Daarnaast kunnen alle dieren altijd in de modder wroeten of gras pikken en komen echt álle dieren buiten. Niet te vergelijken met welke houderij dan ook en in onze ogen beter, daarom zijn wij niet gecertificeerd als biologisch. Ook krijgen ze reststromen: graan, oud brood, eikels, noten, gras, groente en fruit. Dit brengt de heerlijke smaak van vroeger weer terug. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat onze varkens en kippen langzamer groeien en meer smaak krijgen. 

 Op onze natuurinclusieve kringloopboerderij De Goed Gevulde in Halle (Achterhoek) maken wij (Heimen Vos en Inge Vleemingh) sinds 2017 diverse producten door natuur, plant, dier en boer met elkaar in verbinding te brengen. We leven hier als God in Frankrijk met weinig. Een eenvoudig leven in het teken van de seizoenen, goed eten en vrijheid. We voorzien in ons eigen voedsel en energie en proberen weinig te verbruiken.

Op ruim 17 hectare telen wij onder andere bak- en brouwwaardig graan voor whiskey, bier en brood. Daarnaast telen wij huttentut: een bijzonder gewas voor de arme Achterhoekse zandgrond, dat een gezonde bodem, knuffelolie en eiwitrijk voer oplevert. Andere teelten zijn oa koolzaad, zwarte komijn, luzerne en kruidenrijk gras. De gewassen rouleren en leveren nectar voor nuttige plaagbestrijders en bijen (honing!). Alles wordt uitgevoerd zonder kerende grondbewerkingen, geen drijf- of kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen.

Reststromen van onze eigen teelten en reststromen uit de omgeving voeren we aan onze dieren en de ruige stalmest gebruiken we weer op de akkers, die allemaal omzoomd zijn met voedselbossen. Smaak is alles voor ons vlees. Bij het houden van onze zwijnvarkens en graskippen doen we drie zaken anders: de dieren zijn van een ander, langzaamgroeiend ras, ook krijgen ze ander voer: reststromen en álle dieren komen buiten in het gras of de modder.

Je kunt ons altijd komen bezoeken tijdens één van onze Goed Gevulde Middagen of op openingstijden: dinsdag tussen 18:00 en 19:30 en zaterdags tussen 10:00 en 12:00. Adres Halsedijk 8 7025 DA Halle.