Regeneratieve Boerderij De Houberg

"Wij zijn Arjan en Martine, de boeren van de Houberg. Wij houden bijzondere dieren op een bijzondere plek. We werken samen met de natuur. Onze bodem, gewassen en dieren beschouwen we niet als afzonderlijke elementen, maar als één ecosysteem dat het sterkst is als het kan samenwerken."

Landgoed De Houberg is een unieke plek met bijzondere dieren. Op dit landgoed worden o.a. Lakenvelder en Wagyu koeien, Mangalica varkens en scharrelkippen gehouden.

Houberg levert een ambachtelijk product met respect voor dier en natuur. Zij hebben oog voor de kracht en schoonheid van het gebied. Dat proef je terug in het vlees. Vanuit deze waarden werken zij aan een toekomst van minder maar beter vlees.

Houberg is een regeneratieve boerderij. Zij gaan verder dan biologisch. Het is de missie om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke bronnen die de aarde ons schenkt (denk aan zonlicht, water, CO2).

Diversiteit in zowel de bodem als het grasland, de geteelde gewassen en de veestapel zorgt in onze ogen voor het meest veerkrachtige en weerbare systeem. Met dit uitgangspunt leveren we gezond voedsel van hoge kwaliteit.