Natuurinclusieve Tuinderij Bodemliefde

Verscholen tussen de dijk en de IJssel, verborgen achter de bomen, vind je onze bijzondere tuinderij. Bijzonder vanwege het karakter van deze eigenzinnige plek. Bij ons staat de liefde voor de bodem centraal. Onder alles wat wij doen ligt een grote toewijding aan een gezonde bodem. Wat bovengronds geoogst wordt, vindt zijn oorsprong in ondergrondse rijkdom. Hoe meer diversiteit daar wordt gecreëerd, hoe prachtiger en rijker de overvloed van onze oogst. En… dat proef je!

Bij Bodemliefde verbouwen we een breed palet aan groenten, kruiden, bloemen en fruit op biologische wijze. Dat betekent dat wij met de natuur mee werken; geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest, biologisch zaadgoed en eigen compost gemaakt van louter natuurlijke ingrediënten. De smakelijke en gezonde producten die van het land komen, vinden hun weg in groentepakketten en naar onze boerderijwinkel. In deze winkel verkopen we ook de eitjes van onze kippen, honing van onze huisimker, sap van ons eigen fruit en compost van eigen makelaardij.

In het ritme van de seizoenen werken we met een enthousiaste groep mensen op en rond de tuinderij. Het is heerlijk om samen in onze natuur aan de slag te zijn, we oogsten hier niet alleen groente…. tuinderij Bodemliefde weeft netwerken. Onder de grond werken we samen met het bodemleven aan een web van eindeloos gekrioel, bovengronds bewegen we mee met alles wat leven ademt. Deze samenwerking vormt de basis voor de gemeenschap die we gezamenlijk vormgeven, een gemeenschap waarin de verbinding met elkaar zorgt draagt voor een gezonder voedselsysteem voor ons allemaal. Zin om mee te bouwen? Kom gerust langs of neem contact met ons op!