Aardappel prei soep met gerookte zalmforel
Gezonde soep met gerookte zalmforel en brood om het af te maken.
Aardappelen, prei en natuurlijk ook de ui van boerderij De Horsterhof. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem. De gerookte zalmforelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.
4 st | Prei | |
1 st | Ui | |
500 g | Aardappelen | |
12 takjes | Bieslook | |
1 st | Bouillonblokje | |
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
1 st | Brood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.
Voeg de bouillontablet en 1 liter water per 4 personen toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
Serveer met het brood, eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht