Aardappel prei soep met gerookte zalmforel
Gezonde soep met gerookte zalmforel en brood om het af te maken.
Aardappelen, prei en natuurlijk ook de ui van boerderij De Horsterhof. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem. De gerookte zalmforelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.
4 st | Prei | |
1 st | Ui | |
500 g | Aardappelen | |
12 takjes | Bieslook | |
1 st | Bouillonblokje | |
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
1 st | Brood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.
Voeg de bouillontablet en 1 liter water per 4 personen toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
Serveer met het brood, eet smakelijk!
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht