Aardappel prei soep met gerookte zalmforel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Soep

Gezonde soep met gerookte zalmforel en brood om het af te maken.

 

Aardappelen, prei en natuurlijk ook de ui van boerderij De Horsterhof. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem. De gerookte zalmforelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.  

Ingredienten
  4 st Prei
  1 st Ui
  500 g Aardappelen
  12 takjes Bieslook
  1 st Bouillonblokje
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  1 st Brood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.

Voeg de bouillontablet en 1 liter water per 4 personen toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.

Serveer met het brood, eet smakelijk!