Aardappel prei soep met gerookte zalmforel
Gezonde soep met gerookte zalmforel en brood om het af te maken.
Aardappelen, prei en natuurlijk ook de ui van boerderij De Horsterhof. Brood van bakker Tom van Otterloo uit de bakkerij in Arnhem. De gerookte zalmforelfilet halen we weer bij 't Smallert in Emst.
4 st | Prei | |
1 st | Ui | |
500 g | Aardappelen | |
12 | Bieslook | |
1 st | Bouillonblokje | |
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
4 st | Broodjes | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Het deel dat je overhoudt, snijd je in de lengte doormidden. Was en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.
Voeg de bouillontablet en 1 liter water per 4 personen toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
Serveer met het brood, eet smakelijk!
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht