Aspergesoep met zalmforel

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Soep

Asperges van Montferland asperges uit Didam, het is nu hét seizoen, dus wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze week in een romige soep verwerkt.

 

Asperges van Montferland asperges. Gerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst. Sjalotten van de Horsterhof uit Duiven. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem en de rest via de lokale streekleverancier Distreko.

Ingredienten
  4 st Broodjes
  500 g Asperges
  2 st Bouillonblokje
  1 st Slagroom 125ml
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  2 st Sjalotten
  8 takjes Bieslook
  60 g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Schil de asperges met een dunschiller- of nog beter een aspergeschiller vanaf de kop. Snijd het droge gedeelte van de onderkant (c.a. 1 cm).Snijd ze daarna in stukken.
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1 liter water (per 4 personen) en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op.

  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges toe.

  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de zalmforel (gedeeltelijk) in reepjes toe aan de soep. Schep de soep in borden en garneer met zalm, wat fijngehakte bieslook en het brood.