Aspergesoep met zalmforel
Asperges van Montferland asperges uit Didam, het is nu hét seizoen, dus wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze week in een romige soep verwerkt.
Asperges van Montferland asperges. Gerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst. Sjalotten van de Horsterhof uit Duiven. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem en de rest via de lokale streekleverancier Distreko.
4 st | Broodjes | |
500 g | Asperges | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Slagroom 125ml | |
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
2 st | Sjalotten | |
8 takjes | Bieslook | |
60 g | Boter | |
Zout, peper |
- Schil de asperges met een dunschiller- of nog beter een aspergeschiller vanaf de kop. Snijd het droge gedeelte van de onderkant (c.a. 1 cm).Snijd ze daarna in stukken.
Kook ze 5 minuten in ongeveer 1 liter water (per 4 personen) en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op.
Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges toe.
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de zalmforel (gedeeltelijk) in reepjes toe aan de soep. Schep de soep in borden en garneer met zalm, wat fijngehakte bieslook en het brood.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht