Gevulde koolrabi met noten en boekweit

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Vlees

De koolrabiknol is niet bij iedereen even bekend, jammer want het is een geweldig veelzijdige groente. Je kunt de groente zowel rauw als gekookt, gestoofd, gebakken, gefrituurd etc. eten. Het is een stengelknol en groeit dus niet onder, maar vlak boven de grond. Er zijn ook paarse koolrabi’s in de handel, maar de smaak is eigenlijk hetzelfde en onder de schil is de paarse ook gewoon fris groenwit van kleur. De smaak van rauwe koolrabi lijkt een beetje op radijs, lekker fris en knapperig! Gekookt zit het meer tussen bloemkool en broccoli in.

 

Koolrabi, citroen, knoflook, sla en raapstelen van boerderij de Horsterhof. Boekweit en noten kopen we zoveel mogelijk biologisch in.

Ingredienten
  4 st Koolrabi
  80 g Raapstelen
  1 st Knoflookteen
  120 g Boekweit
  1 st Krop sla
  1 st Citroen
  80 g Gemengde noten
  1 st Bouillonblokje
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwijder de bladeren van de koolrabi. Kook de koolrabi's in c.a. 30 minuten tot 1 uur beetgaar in gezouten water (prik er in met een vork om te testen of ze zacht zijn). Laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de boekweit in c.a. 20 minuten beetgaar in de bouillon. Giet af en laat uitlekken. Spoel en hak de raapstelen. Hak de noten grof. Spoel de citroen en rasp de schil. Pel en plet de knoflook.
  • Snij het bovenste topje van de koolrabi's en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de boekweit, de noten, raapstelen, knoflook, 1/2 kl citroenschil, 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Vul de koolrabi's met de mengeling. Zet 25 minuten in de oven. Spoel de sla en hak grof of scheur in stukken, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de warme koolrabi met de salade.