Paksoi stamppot met gehaktballetjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Paksoi wordt meestal gegeten in een oosters gerecht met rijst, maar kan ook heel goed in een stamppot! Door deze te serveren met satéballetjes en pindasaus krijgt het toch weer een oosters tintje. Pindasaus maak je eenvoudig zelf, varieer eens met wat kruiden als korianderpoeder en komijn of doe er wat gebakken uitjes door.    

 

Paksoi en aardappelen van bioboerderij de Horsterhof uit Duiven, rundergehakt van de de Houberg uit Lobith.

Ingredienten
  200 ml Kokosmelk
  2 st Paksoi
  1000 g Aardappelen
  2 st Rundergehakt
  Sambal
  100 g Pindakaas
  Ketjap
  ml Melk
  Boter
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken.
  • Gehakt met 1 el pindakaas (per 2 personen) en ei mengen en hiervan balletjes draaien.
  • Boter in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken. Afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 min. gaar laten worden.
  • Paksoi in reepjes snijden en wassen. Kokosmelk verwarmen. Aardappels met paksoi en  kokosmelk door elkaar stampen en kort nog even verhitten. Met peper en zout op smaak brengen. 
  • Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en - optioneel - pindasaus : 

 

  • Sambal en ketjap naar smaak samen met de pindakaas en  c.a. 100ml (kokos)melk op laag vuur al roerend aan de kook brengen tot de saus de gewenste dikte heeft.