Paksoi stamppot met gehaktballetjes
Paksoi wordt meestal gegeten in een oosters gerecht met rijst, maar kan ook heel goed in een stamppot! Door deze te serveren met satéballetjes en pindasaus krijgt het toch weer een oosters tintje. Pindasaus maak je eenvoudig zelf, varieer eens met wat kruiden als korianderpoeder en komijn of doe er wat gebakken uitjes door.
Paksoi en aardappelen van bioboerderij de Horsterhof uit Duiven, rundergehakt van de de Houberg uit Lobith.
200 ml | Kokosmelk | |
2 st | Paksoi | |
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Rundergehakt | |
Sambal | ||
100 g | Pindakaas | |
Ketjap | ||
ml | Melk | |
Boter | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken.
- Gehakt met 1 el pindakaas (per 2 personen) en ei mengen en hiervan balletjes draaien.
- Boter in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken. Afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 min. gaar laten worden.
- Paksoi in reepjes snijden en wassen. Kokosmelk verwarmen. Aardappels met paksoi en kokosmelk door elkaar stampen en kort nog even verhitten. Met peper en zout op smaak brengen.
- Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en - optioneel - pindasaus :
- Sambal en ketjap naar smaak samen met de pindakaas en c.a. 100ml (kokos)melk op laag vuur al roerend aan de kook brengen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht