Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp
Bladmosterd kan je niet alleen rauw eten, maar ook stoven zoals spinazie. Hoe groter het blad hoe sterker de smaak. Een klein blad neigt wat betreft smaak echt naar mosterd, terwijl een heel groot blad neigt naar de pittigheid van een mierikswortel.
Bladmosterd en zoete aardappelen van de Horsterhof uit Duiven, de kikkererwten kopen we (biologisch) in.
600 g | Mosterdblad | |
1200 g | Zoete aardappelen | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
Boter | ||
Zout, peper |
Begin dit gerecht met het roosteren van de kikkererwten. Dit doe je door de oven voor te verwarmen op 200ºC. Spreid de kikkererwten uitgelekt en enigszins droog gedept uit op een bakplaat en bak ze in 30 minuten lekker krokant. Kijk na 20 minuten even of het goed gaat en om de kikkererwten even een beetje om te scheppen. Na de 30 minuten in de oven, besprenkel je ze met zout en peper. De kikkererwten zijn ook heerlijk als snack om zo op te peuzelen, dus wees niet bang als je er te veel hebt gemaakt voor dit gerecht.
Terwijl de kikkererwten lekker aan het roosteren zijn in de oven, kun je beginnen met de zoete aardappelen. Deze kook je in 10 minuten gaar. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen te schillen of enkel goed schoon te maken, that's all up to you.Nadat je de aardappelen hebt afgegoten, stamp je ze met een vork of een stamper fijn. Breng het een beetje op smaak met peper en zout, maar niet teveel, omdat de kikkererwten dit ook al bevatten.
Als de aardappelstamp klaar is, pak je de mosterdbladeren erbij. Was ze goed en dep ze droog. Je kunt de bladeren in kleinere stukken scheuren of snijden, of ze zo laten. Verwijder de dikke nerven van de bladeren, omdat deze een beetje bitter kunnen zijn en wat draden kunnen bevatten.
Schep het mosterdblad door de aardappelstamp en garneer het met een lekkere schep kikkererwten.Enjoy!
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht