Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Bladmosterd kan je niet alleen rauw eten, maar ook stoven zoals spinazie. Hoe groter het blad hoe sterker de smaak. Een klein blad neigt wat betreft smaak echt naar mosterd, terwijl een heel groot blad neigt naar de pittigheid van een mierikswortel.

 

Bladmosterd en zoete aardappelen van de Horsterhof uit Duiven, de kikkererwten kopen we (biologisch) in.

Ingredienten
  600 g Mosterdblad
  1200 g Zoete aardappelen
  1 st Kikkererwten (blik)
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Begin dit gerecht met het roosteren van de kikkererwten. Dit doe je door de oven voor te verwarmen op 200ºC. Spreid de kikkererwten uitgelekt en enigszins droog gedept uit op een bakplaat en bak ze in 30 minuten lekker krokant. Kijk na 20 minuten even of het goed gaat en om de kikkererwten even een beetje om te scheppen. Na de 30 minuten in de oven, besprenkel je ze met zout en peper. De kikkererwten zijn ook heerlijk als snack om zo op te peuzelen, dus wees niet bang als je er te veel hebt gemaakt voor dit gerecht.

Terwijl de kikkererwten lekker aan het roosteren zijn in de oven, kun je beginnen met de zoete aardappelen. Deze kook je in 10 minuten gaar. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen te schillen of enkel goed schoon te maken, that's all up to you.Nadat je de aardappelen hebt afgegoten, stamp je ze met een vork of een stamper fijn. Breng het een beetje op smaak met peper en zout, maar niet teveel, omdat de kikkererwten dit ook al bevatten.

Als de aardappelstamp klaar is, pak je de mosterdbladeren erbij. Was ze goed en dep ze droog. Je kunt de bladeren in kleinere stukken scheuren of snijden, of ze zo laten. Verwijder de dikke nerven van de bladeren, omdat deze een beetje bitter kunnen zijn en wat draden kunnen bevatten.

Schep het mosterdblad door de aardappelstamp en garneer het met een lekkere schep kikkererwten.Enjoy!