Zoete aardappelsoep

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Soep

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

 

Zoete aardappel, wortelen, ui, bosui, koriander en gemberwortel via de Horsterhof in Duiven. Broodjes van bakkerij Hilvers uit Arnhem.

Ingredienten
  4 st Broodjes
  4 takjes Koriander
  500 g Zoete aardappelen
  200 g Wortelen
  1 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  200 ml Kokosmelk
  1 st Gemberwortel duim
  2 st Kruidenmix
  2 st Bosuitjes
  500 ml Water
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de zoete aardappel en de wortel en snijd deze in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Indien je het liever niet zo pittig wilt, verwijder dan de zaadlijsten uit de rode peper. Verhit een grote pan op het vuur en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper aan. Voeg vervolgens de zoete aardappel en wortel toe en bak dit even mee.
  • Doe de garam masala kruiden erbij en laat dit circa 1 minuut op laag vuur mee bakken en voeg vervolgens de (....ml water en het bouillonblokje toe aan de pan. Laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel en wortel zacht is.
  • Voeg nu de kokosmelk toe en mix de soep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Pers het sap van 1 limoen uit en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep met verse koriander en bosui en daarnaast met het brood.