Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst
Een eenvoudige maaltijd, met lokale ingrediënten super snel op je bord.
Sperziebonen, knoflook en gember via de Horsterhof, zij maken ook zelf hun Hotsauce. Gehakt van de Houberg en rijst en tomatenpuree ingekocht.
1 st | Tomatenpuree | |
1 st | Rijst | |
2 st | Knoflookteen | |
600 g | Sperziebonen | |
2 st | Gehakt | |
1 st | Gemberwortel duim | |
1 | Horster Hotsauce | |
1 | Komijn | |
100 ml | Water | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 cup rijst op 1 cup water 10-15 min koken). Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
- Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, Horster Hotsauce en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
- Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
- Lekker met gebakken uitjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht