Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Een eenvoudige maaltijd, met lokale ingrediënten super snel op je bord.

 

Sperziebonen, knoflook en gember via de Horsterhof, zij maken ook zelf hun Hotsauce. Gehakt van de Houberg en rijst en tomatenpuree ingekocht.

Ingredienten
  1 st Tomatenpuree
  1 st Rijst
  2 st Knoflookteen
  600 g Sperziebonen
  2 st Gehakt
  1 st Gemberwortel duim
  1 Horster Hotsauce
  1 Komijn
  100 ml Water
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 cup rijst op 1 cup water 10-15 min koken). Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
  • Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, Horster Hotsauce en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
  • Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
  • Lekker met gebakken uitjes.