Salade met verse sla, spekjes, bietjes & geitenkaas
Deze biologische voorjaarsbietjes zijn typisch voor deze tijd van het jaar. Samen met de sla en rode uien een uitgelezen kans voor een mooie salade. En vergeet niet om er de lekker balsamicoazijn van Guerzoni te bestellen op deze site want die past perfect in de dressing. Overigens is deze salade heel makkelijk vegetarisch te maken door de spekjes eruit te laten. Nog steeds erg lekker!
Bietjes, aardappelen, rode ui en sla van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Biologische geitenkaas van Odin. Spekblokjes van Dykhoeve Herwen.
600 g | Aardappelen | |
200 g | Spekjes | |
2 st | Rode bietjes | |
1 st | Krop sla | |
2 st | Rode ui | |
120 g | Walnoten | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
1 st | Desembrood van Tom | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in ruim water in 20 minuten gaar. Ontvel ze en snijdt ze in blokjes van ± 1 cm.
- Kook tegelijkertijd de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen en snijdt ze in blokjes.
- Snipper de ui. Was de sla en snijdt of scheur de sla in stukken. Snijdt de geitenkaas in stukjes.
- Bak de spekjes in de koekepan lichtbruin.
- Maak een dressing met olie, azijn en peper.
- Meng de dressing met de bietjes, de aardappelen, de ui en de sla in een slakom. Garneer met de spekjes, walnoten en de geitenkaasstukjes.
- Serveer het brood ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht