Salade met verse sla, spekjes, bietjes & geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Deze biologische voorjaarsbietjes zijn typisch voor deze tijd van het jaar. Samen met de sla en rode uien een uitgelezen kans voor een mooie salade. En vergeet niet om er de lekker balsamicoazijn van Guerzoni te bestellen op deze site want die past perfect in de dressing. Overigens is deze salade heel makkelijk vegetarisch te maken door de spekjes eruit te laten. Nog steeds erg lekker!

 

Bietjes, aardappelen, rode ui en sla van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Biologische geitenkaas van't zuivelhoekje uit de Steenstraat. Spekblokjes van Putman uit de Steenstraat.

Ingredienten
  600 g Aardappelen
  200 g Spekjes
  2 st Rode bietjes
  1 st Eikenblad sla
  2 st Rode ui
  120 g Walnoten
  200 g Geitenkaas
  2 st Stokbrood
  Olijfolie
  Zout, peper
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in ruim water in 20 minuten gaar. Ontvel ze en snijdt ze in blokjes van ± 1 cm.
  • Kook tegelijkertijd de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen en snijdt ze in blokjes.
  • Snipper de ui. Was de sla en snijdt of scheur de sla in stukken. Snijdt de geitenkaas in stukjes.
  • Bak de spekjes in de koekepan lichtbruin. 
  • Maak een dressing met olie, azijn en peper. 
  • Meng de dressing met de bietjes, de aardappelen, de ui en de veldsla in een slakom. Garneer met de spekjes, walnoten en de geitenkaasstukjes.
  • Serveer het stokbrood ernaast.