Lauwwarme salade van sla, aardappelen, bosbietjes & gerookte spekjes
Deze biologische bietjes zijn typisch voor deze tijd van het jaar. Samen met de sla en rode uien een uitgelezen kans voor een mooie salade. En vergeet niet om er Balsamico-azijn Guerzoni bij te bestellen want die past perfect in de dressing. Overigens is dit gerecht ook zonder spekjes als vega variant erg lekker; voeg evt nog wat walnoten of amandelen toe.
Bietjes, rode ui en sla van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Geitenkaas en aardappelen via Odin.
600 g | Aardappelen | |
4 st | Rode bietjes | |
1 st | Krop sla | |
2 st | Rode ui | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Stokbrood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in ruim water in 30 minuten gaar. Spoel af met koud water ontvel ze en snijdt ze in blokjes van ± 1 cm.
- Kook tegelijkertijd de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar en laat ze iets afkoelen en snijd ze in blokjes of plakjes.
- Snipper de ui.
- Was de sla en snijdt of scheur de sla in stukken.
- Bak de spekjes met weinig olie knapperig bruin.
- Maak een dressing met olie, balsamicoazijn een beetje honing en peper.
- Meng de dressing met de bietjes, de aardappelen, de ui en de sla in een slakom. Garneer met de spekjes en verbrokkelde geitenkaas.
- Serveer het stokbrood ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht