Lauwwarme salade van aardappelen, sla, bosbietjes & gerookte spekjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Deze biologische bietjes zijn typisch voor deze tijd van het jaar. Samen met de sla en rode uien een uitgelezen kans voor een mooie salade. En vergeet niet om er Balsamico-azijn Guerzoni  bij te bestellen want die past perfect in de dressing. Overigens is dit gerecht ook zonder spekjes als vega variant erg lekker; voeg evt nog wat walnoten toe.

 

Bietjes, rode ui en sla van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje en aardappelen van 'T Gelders Eiland uit Lobith.

Ingredienten
  600 g Aardappelen
  4 st Rode bietjes
  1 st Krop sla
  2 st Rode ui
  200 g Spekjes, gerookt
  200 g Geitenkaas
  2 st Stokbrood
  Olijfolie
  Zout, peper
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in ruim water in 20 minuten gaar. Spoel af met koud water ontvel ze en snijdt ze in blokjes van ± 1 cm.
  • Kook tegelijkertijd de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar en laat ze iets afkoelen en snijd ze in blokjes of plakjes.
  • Snipper de ui.
  • Was de sla en snijdt of scheur de sla in stukken. 
  • Bak de spekjes met weinig olie knapperig bruin.
  • Maak een dressing met olie, azijn en peper. 
  • Meng de dressing met de bietjes, de aardappelen, de ui en de sla in een slakom. Garneer met de spekjes en verbrokkelde geitenkaas.
  • Serveer het stokbrood ernaast.