Aardappeltortilla met spinazie en pijnboompitten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Aardappeltortilla’s zijn een buitengewoon populaire tapas in Spanje, een soort van omelet van aardappels waarmee je creatief kan combineren van een pure variant met alleen aardappels, ui en ei, of juist met groenten er doorheen. Met dank voor het recept van: dehippevegetarier.nl

 

Aardapppelen van het Gelders Eiland. Eieren, spinazie en ui van de Horsterhof. Kerstomaatjes uit de koude kas.

Ingredienten
  4 st Ui
  1000 g Aardappelen
  400 g Spinazie
  8 st Eieren
  40 g Rozijnen
  4 st Kerstomaatjes
  40 g Pijnboompitten
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappel en snijd in plakken van ± 1/2 cm.
  • Snipper de uien grof.
  • Was de spinazie en droog zo goed mogelijk. Verwijder eventueel de wortel en steelaanzet.

 

  • Doe de aardappels in een ruime pan met water met wat zout en laat in ± 10-15 minuten rustig beetgaar worden op een laag pitje en giet af.
  • Zet een flinke steelpan op het vuur met een scheut olijfolie. Voeg, zodra de olie heet is de uisnippers toe en zet het vuur half. Bak gedurende 5 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg dan de spinazie (in porties) toe en laat de de spinazie al omscheppend slinken tot het meeste vocht verdampt is.
  • Breek ondertussen de eieren in een schaal en klop op, of klop ze in de blender tot een schuimige massa.
  • Doe de aardappelschijfjes, het spinazie-ui mengsel, de pijnboompitten, rozijnen in een ovenschaal, hussel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de eiermassa erover en laat de kerstomaatjes erop vallen.
  • Bak in de oven in 15 minuten gaar. Laat nog even afkoelen zodat het ei kan stollen en serveren maar. 

Eet smakelijk!