Frisse andijvie aardappel salade
Aardappel salade; een klassieker die op heel veel verschillende wijzen bereid kan worden, deze variant is met andijvie. Lekker om zo als hoofdgerecht te eten of als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.
Andijvie, aardappelen, uien en bieslook via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven. De yoghurt komt van zuivelboerderij Ijsselloord. Augurken worden biologisch ingekocht.
2 st | Rode ui | |
4 st | Bosuitjes | |
1 st | Yoghurt 500ml | |
1000 g | Aardappel vastkokend | |
1 st | Augurken | |
1 st | Andijvie | |
16 | Bieslook | |
Olijfolie | ||
Mayonaise | ||
Zout, peper |
Was de andijvie en snijd in dunne reepjes.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Meng de yoghurt met de mayonaise, 3 el augurkenvocht (per 4 personen) en de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en meng direct met de dressing.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en c.a. 2 augurken pp in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de bosui, augurk, bieslook, rode ui en andijvie met de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de salade lauwwarm.
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht