Frisse andijvie aardappel salade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Aardappel salade; een klassieker die op heel veel verschillende wijzen bereid kan worden, deze variant is met andijvie. Lekker om zo als hoofdgerecht te eten of als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

 

Andijvie, aardappelen, uien en bieslook via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven. Augurken en yoghurt worden biologisch ingekocht.

Ingredienten
  2 st Rode ui
  4 st Bosuitjes
  1 st Yoghurt 500ml
  1000 g Aardappel vastkokend
  4 st Augurken
  1 st Andijvie
  16 takjes Bieslook
  Olijfolie
  Mayonaise
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Was de andijvie en snijd in dunne reepjes.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Meng de yoghurt met de mayonaise, 3 el augurkenvocht (per 4 personen) en de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Giet de aardappelen af en meng direct met de dressing.

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en c.a. 2 augurken pp in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de bosui, augurk, bieslook, rode ui en andijvie met de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de salade lauwwarm.