Andijvie-schotel met gehakt

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Deze lekkere laagjesschotel bestaat uit superverse andijvie, romige aardappelpuree en kruidig gehakt.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Lekkere licht bittere andijvie van de Horsterhof, aardappels biologisch via Horsterhof ingekocht, gehakt dat nog gehakt mag heten van Putman.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  1 st Andijvie
  500 g Rundergehakt
  120 g Kaas, geraspt
  ml Slagroom
  20 ml Melk
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer er de melk, 75 gram kaas en wat zout en peper door.

Roerbak de andijvie circa 5 minuten in 2 eetlepels boter in een diepe pan of wok. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel wat slagroom of creme fraiche. 

Bak het gehakt rul in 1 eetlepel boter, voeg zout en peper toe.

Schep de andijvie in een ovenschaal, schep hierop het gehakt en eindig met de aardappelpuree.

Bestrooi het gerecht met 50 gram kaas en gratineer het 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.