Andijvie-schotel met gehakt
De eerste bladgroenten uit de onverwarmde kassen komt er al weer aan. Ik smokkel een beetje en haal hem in deze periode wat zuidelijker. Lekkere doordeweekse "iedereen-eet op-een-andere-tijd" maaltijd. Makkleijk van te voren te maken en (in porties) op te warmen.
Andijvie van wat verder maar wel kraakvers, aardappelen van de Horsterhof, gehakt dat nog gehakt mag heten van slagerij Putman en kaas via het Zuivelhoekje op de Steenstraat.
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Andijvie | |
500 g | Rundergehakt | |
120 st | Kaas, geraspt, 100g | |
st | Slagroom 125ml | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen.
- Maak de stamppot; kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer er een scheut slagroom, de helft van de kaas en wat zout en peper door.
- Snijd ondertussen de andijvie grof en was hem.
- Roerbak de andijvie circa 5 minuten in in een diepe pan of wok met een flinke klont boter.
- Bak het gehakt rul in wat roomboter en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de andijvie in een ovenschaal, schep hierop het gehakt en eindig met de aardappelpuree.
- Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en gratineer het 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht