Andijvie-schotel met gehakt

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

De eerste bladgroenten uit de onverwarmde kassen komt er al weer aan. Ik smokkel een beetje en haal hem in deze periode wat zuidelijker. Lekkere doordeweekse "iedereen-eet op-een-andere-tijd" maaltijd. Makkleijk van te voren te maken en (in porties) op te warmen. 

 

Andijvie van wat verder maar wel kraakvers, aardappelen van de Horsterhof, gehakt dat nog gehakt mag heten van slagerij Putman en kaas via het Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  1000 g Aardappelen
  1 st Andijvie
  500 g Rundergehakt
  120 g Kaas, geraspt
  ml Slagroom
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen. 
  • Maak de stamppot; kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer er een scheut slagroom, de helft van de kaas en wat zout en peper door.
  • Snijd ondertussen de andijvie grof en was hem.
  • Roerbak de andijvie circa 5 minuten in in een diepe pan of wok met een flinke klont boter. 
  • Bak het gehakt rul in wat roomboter en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de andijvie in een ovenschaal, schep hierop het gehakt en eindig met de aardappelpuree.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas en gratineer het 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.

Eet smakelijk!