Andijviestamppot met Gelderse worst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Oud-Hollandse kost; proef al een beetje voorjaar met heerlijk frisse andijvie, knapperige spekjes en een mooie Gelderse worst van slagerij Putman.

 

De aardappelen komen van de Horsterhof uit Duiven, de andijvie koop ik via hen in maar komt waarschijnlijk uit de koude kas in Zuid-Frankrijk. De Gelderse worst en gerookte spek worden geleverd door Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem.

Ingredienten
  1 st Andijvie
  1200 g Aardappelen
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Rookworst
  200 g Spekjes, gerookt
  Zout, peper
  g Boter
  ml Azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Leg de rookworst erop om mee op te warmen.
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekepan tot ze net knapperig zijn.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de andijvie in strookjes van ± 1/2 centimeter door de krop stevig vast te pakken en dwars op de krop te snijden. Spoel af en slinger droog.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze. Maak de puree eventueel smeuïger met melk en boter. Leg de rookworst apart.
  • Voeg de de andijvie, spekjes (met bakvet) en gesnipperde ui toe en breng op smaak met peper, zout en scheutje azijn.
  • Serveren met de Gelderse rookworst.