Andijviestamppot met winterpeen & worst
Dit recept kreeg ik van Kweekland vrijwilligster Charlotte, zij heeft een goed neusje voor recepten met mooie Nederlandse groenten in een vernieuwend jasje. Bijdeze dus een stamppot andijvie maar met een wortel-twist. Lekker en bijzonder. Dank Charlotte!
Andijvie ingekocht via Distreko in de Achterhoek en winterpeen van de Horsterhof te Duiven, aardapplen van Landgoed Huys Sevenaer en de prijswinnende rookworst en spekjes zijn van Èrems beste slager; Putman uit de Steenstraat.
1 st | Andijvie | |
600 g | Wortelen | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rookworst | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
g | Nootmuskaat | |
ml | Melk | |
g | Boter | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snij de andijvie in dunne reepjes, was in ruim water en laat op een zeef goed uitlekken.
- Schil de aardappels en wortels, snij ze in gelijke stukken en kook ze samen met wat zout in circa 20 minuten gaar.
- Bak de spekjes uit in een klein beetje olie.
- Verwarm ± 1/2 kop melk met een klontje boter per persoon in een pannetje, tot de boter is gesmolten.
- Giet de aardappels en wortels af zodra ze gaar zijn en stamp ze, voeg ondertussen het warme melkmengsel beetje bij beetje toe en stamp of roer tot een lekkere zachte puree.
- Roer vervolgens de andijvie er in delen door (zodat het de tijd krijgt om te slinken in de hete puree).
- Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en peper en schep de spekjes erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht