Andijviestamppot met winterpeen & worst
Dit recept kreeg ik van Kweekland vrijwilligster Charlotte, zij heeft een goed neusje voor recepten met mooie Nederlandse groenten in een vernieuwend jasje. Bijdeze dus een stamppot andijvie maar met een wortel-twist. Lekker en bijzonder. Dank Charlotte!
Andijvie ingekocht via Distreko in de Achterhoek en winterpeen van de Horsterhof te Duiven, aardapplen van Landgoed Huys Sevenaer en de prijswinnende rookworst en spekjes zijn van Èrems beste slager; Putman uit de Steenstraat.
1 st | Andijvie | |
600 g | Wortelen | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Rookworst | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
g | Nootmuskaat | |
ml | Melk | |
g | Boter | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snij de andijvie in dunne reepjes, was in ruim water en laat op een zeef goed uitlekken.
- Schil de aardappels en wortels, snij ze in gelijke stukken en kook ze samen met wat zout in circa 20 minuten gaar.
- Bak de spekjes uit in een klein beetje olie.
- Verwarm ± 1/2 kop melk met een klontje boter per persoon in een pannetje, tot de boter is gesmolten.
- Giet de aardappels en wortels af zodra ze gaar zijn en stamp ze, voeg ondertussen het warme melkmengsel beetje bij beetje toe en stamp of roer tot een lekkere zachte puree.
- Roer vervolgens de andijvie er in delen door (zodat het de tijd krijgt om te slinken in de hete puree).
- Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en peper en schep de spekjes erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht