Andijviestamppot met winterpeen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 5 minuten • Categorie: Vlees

Dit recept kreeg ik van Kweekland vrijwilligster Charlotte, zij heeft een goed neusje voor recepten met mooie Nederlandse groenten in een vernieuwend jasje. Bijdeze dus een stamppot andijvie maar met een wortel-twist. Lekker en bijzonder. Dank Charlotte! 

 

Andijvie en winterpeen van de Horsterhof te Duiven, aardapplen van het Gelders Eiland uit Lobith en de prijswinnende rookworst en spekjes zijn van Neerlands beste slager; Purman uit de Steenstraat.

Ingredienten
  1 st Andijvie
  600 g Wortelen
  1000 g Aardappelen
  1 st Rookworst
  200 g Spekjes, gerookt
  g Nootmuskaat
  ml Melk
  g Boter
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snij de andijvie in dunne reepjes, was in ruim water en laat op een zeef goed uitlekken.
  • Schil de aardappels en wortels, snij ze in gelijke stukken en kook ze samen met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  • Bak de spekjes uit in een klein beetje olie.
  • Verwarm ±  1/2 kop melk met een klontje boter per persoon in een pannetje, tot de boter is gesmolten.
  • Giet de aardappels en wortels af zodra ze gaar zijn en stamp ze, voeg ondertussen het warme melkmengsel beetje bij beetje toe en stamp of roer tot een lekkere zachte puree. 
  • Roer vervolgens de andijvie er in delen door (zodat het de tijd krijgt om te slinken in de hete puree). 
  • Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en peper en schep de spekjes erop.

 

Eet smakelijk!