Appelcrumble met hangop (dessert

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Salade

Wie houdt er niet van? Warm fruit, zoet kruimeldeeg. Het perfecte toetje na een heerlijk lokaal kerstdiner.

 

Alles lekker lokaal, droogwaren en/of wat we niet lokaal kunnen inkopen via biologische groothandel Udea.

Ingredienten
  1 st Hangop 500ml
  4 st Appels
  40 g Rozijnen
  80 g Zelfrijzend bakmeel
  80 g Suiker
  60 g Hazelnoten
  80 g Roomboter
  60 g Havermout
  1 st Kaneelpoeder
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de appelen en snijd ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Wij snijden één appelpartje in drieën. Verdeel de kaneel en één eetlepel suiker over de appeltjes en roer even om. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.

Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker met een snuf zout toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.

Verdeel de appeltjes over een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen.

Bak de crumble in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer met een flinke schep hangop en eventueel wat honing.