Appelcrumble met hangop (dessert
Wie houdt er niet van? Warm fruit, zoet kruimeldeeg. Het perfecte toetje na een heerlijk lokaal kerstdiner.
Alles lekker lokaal, droogwaren en/of wat we niet lokaal kunnen inkopen via biologische groothandel Udea.
1 st | Hangop 500ml | |
4 st | Appels | |
40 g | Rozijnen | |
80 g | Zelfrijzend bakmeel | |
80 g | Suiker | |
60 g | Hazelnoten | |
80 g | Roomboter | |
60 g | Havermout | |
1 st | Kaneelpoeder | |
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Schil de appelen en snijd ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Wij snijden één appelpartje in drieën. Verdeel de kaneel en één eetlepel suiker over de appeltjes en roer even om. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.
Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker met een snuf zout toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.
Verdeel de appeltjes over een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen.
Bak de crumble in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer met een flinke schep hangop en eventueel wat honing.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht