Appeltjesstamp met worst en kaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Variatie op een oud-Hollands thema "Hete Bliksem"! Traditioneel gemaakt met goudreinetten en stroop en nu in een modern, regionaal jasje gestoken. Met biologische appels via de Horsterhof uit Duiven net als de ui. Ardappelen van Tuinderij Hoalderkamp uit Didam en de heerlijke kaas van De Kaastobbe uit Duiven. Afgemaakt met die heerlijke rookworst van boerderij Dykhoeve uit Herwen. Regionaler kan haast niet!

 

Appels en ui van de Horsterhof, jong belegen biologische kaas van De Kaastobben uit Duiven en ambachtelijke rookworst van boer Jeroen van Dykhoeve uit Herwen.

Ingredienten
  1200 g Aardappelen
  8 st Goudreinetten
  2 st Ui
  2 st Rookworst
  400 g Kaas, blokjes
  Zout, peper
  ml Melk
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15 tot 20 min. gaar. Leg de rookworst erop of kook apart in een pannetje water.
  • Was de appels en snijd ze in blokjes (mèt schil maar uiteraard zonder het klokhuis) en leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout (en evt. een beetje kaneel) en laat het 15 min. garen in de hete oven.
  • Snijd de ui fijn. Verwarm de melk. Rasp de kaas of snijd hem in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een scheutje olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Meng de gesnipperde ui en de kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. 
  • Serveer meteen met de rookworst.

Eet smakelijk!