Appeltjesstamp met worst en kaas
Variatie op een oud-Hollands thema "Hete Bliksem"! Traditioneel gemaakt met goudreinetten en stroop en nu in een modern, regionaal jasje gestoken. Met biologische appels via de Horsterhof uit Duiven net als de ui. Ardappelen van Tuinderij Hoalderkamp uit Didam en de heerlijke kaas van De Kaastobbe uit Duiven. Afgemaakt met die heerlijke rookworst van boerderij Dykhoeve uit Herwen. Regionaler kan haast niet!
Appels en ui van de Horsterhof, jong belegen biologische kaas van De Kaastobben uit Duiven en ambachtelijke rookworst van boer Jeroen van Dykhoeve uit Herwen.
1200 g | Aardappelen | |
8 st | Goudreinetten | |
2 st | Ui | |
2 st | Rookworst | |
400 g | Kaas, blokjes | |
Zout, peper | ||
ml | Melk | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15 tot 20 min. gaar. Leg de rookworst erop of kook apart in een pannetje water.
- Was de appels en snijd ze in blokjes (mèt schil maar uiteraard zonder het klokhuis) en leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout (en evt. een beetje kaneel) en laat het 15 min. garen in de hete oven.
- Snijd de ui fijn. Verwarm de melk. Rasp de kaas of snijd hem in kleine blokjes.
- Giet de aardappelen af en stamp met een scheutje olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng de gesnipperde ui en de kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven.
- Serveer meteen met de rookworst.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht