Appeltjesstamp met worst en kaas van de Vijfsprong
Variatie op een oud-Hollands thema "Hete Bliksem"! Traditioneel gemaakt met goudreinetten en stroop en nu in een modern, regionaal jasje gestoken. Met biologische appels van 't Gelders Eiland uit Lobith van boer Harmen, een fris uitje en aardappelen van de Stroom uit Hemmen en de heerlijke kaas van De Vijfsprong uit Vorden. Afgemaakt met die heerlijke rookworst van Putman uit de Steenstraat in Arnhem. Regionaler kan haast niet!
Appels van 't Gelders Eiland, aardappelen en ui van de Horsterhof, jong belegen biologische kaas van De Vijfsprong uit Vorden en ambachtelijke rookworst van Pepijn Putman.
1200 g | Aardappelen | |
8 st | Appels | |
2 st | Ui | |
2 st | Rookworst | |
400 g | Kaas van de Vijfsprong | |
Zout, peper | ||
ml | Melk | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15 tot 20 min. gaar. Leg de rookworst erop of kook apart in een pannetje water.
- Was de appels en snijd ze in blokjes (mèt schil maar uiteraard zonder het klokhuis) en leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout (en evt. een beetje kaneel) en laat het 15 min. garen in de hete oven.
- Snijd de ui fijn. Verwarm de melk. Rasp de kaas of snijd hem in kleine blokjes.
- Giet de aardappelen af en stamp met een scheutje olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng de gesnipperde ui en de kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven.
- Serveer meteen met de rookworst.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht