Venezolaanse Arepas met kip
Al eens gehoord van arepa’s? Deze veelzijdige maïsbroodjes worden in Venezuela de hele dag door gegeten. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook supermakkelijk te maken. Ándale arriba! In Venezolaanse huishoudens is de arepa een echte staple classic. Op straat trouwens ook, waar de broodjes worden verkocht als snack of als onderdeel van de maaltijd. Denk aan de smaak en textuur van een tortilla en het formaat en de vorm van een wat dik uitgevallen pitabroodje. Het maken van de broodjes is even werk, maar er gaat niks boven verse, zelfgemaakte Arepas!
Biologische kippendijen van Kemper Kip. Tomaten, sla, ui en verse kruiden komen van De Horsterhof. Maismeel kopen we in bij de Toko.
300 g | Maismeel | |
500 g | Kipdij blokjes | |
1 st | Kruidenmix | |
500 g | Aardappel vastkokend | |
400 g | Sla | |
2 st | Ui | |
2 st | Tomaten | |
4 takjes | Peterselie | |
4 takjes | Koriander | |
st | Paprikapoeder | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Voor de Arepas:
Giet het water (110ml per persoon) in een schaal en voeg het zout (1/4 theelepel per persoon) en het meel (75 gram per persoon) geleidelijk aan toe. Kneed de massa tot een glad deeg en laat drie minuten rusten. Verdeel het deeg in gelijke porties. Vorm van iedere portie een bal en maak er met je handpalm een schijf van tien centimeter doorsnede van.
Voor gegrilde broodjes bak je de schijven eerst even in een licht ingevette grillpan, tot beide kanten zijn voorzien van die mooie, geschroeide lijnen. Bak de broodjes (vervolgens) in een koekenpan op middelhoog vuur: ongeveer vijf tot acht minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.
Voor de vulling:
Marineer de kipdijblokjes met een scheut olie en de thaise kruidenmix. Bak in een koekenpan.
Schil en was de aardappels, snij in partjes en kook 5 minuten tot gaar maar stevig. Giet af en laat droogstomen. Kruid daarna met een snuf paprikapoeder. Bak de partjes in een koekenpan met scheutje olie krokant, en kruid met wat zout en peper.
Snij de sla in reepjes, ui in ringen, tomaten in blokjes (verwijder de zaden) en verse kruiden fijn. Meng alles met een klein scheutje olie, azijn en wat zout.
Open de Arepas en vul achtereenvolgens met de krokante aardappelpartjes, groentemengsel (salsa) en de kipblokjes.
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht