Venezolaanse Arepas met kip
Al eens gehoord van arepa’s? Deze veelzijdige maïsbroodjes worden in Venezuela de hele dag door gegeten. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook supermakkelijk te maken. Ándale arriba! In Venezolaanse huishoudens is de arepa een echte staple classic. Op straat trouwens ook, waar de broodjes worden verkocht als snack of als onderdeel van de maaltijd. Denk aan de smaak en textuur van een tortilla en het formaat en de vorm van een wat dik uitgevallen pitabroodje. Het maken van de broodjes is even werk, maar er gaat niks boven verse, zelfgemaakte Arepas!
Biologische kippendijen van Kemper Kip. Tomaten, sla, ui en verse kruiden komen van De Horsterhof. Maismeel kopen we in bij de Toko.
300 g | Maismeel | |
500 g | Kipdij blokjes | |
1 st | Kruidenmix | |
500 g | Aardappel vastkokend | |
400 g | Sla | |
2 st | Ui | |
2 st | Tomaten | |
4 takjes | Peterselie | |
4 takjes | Koriander | |
st | Paprikapoeder | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Voor de Arepas:
Giet het water (110ml per persoon) in een schaal en voeg het zout (1/4 theelepel per persoon) en het meel (75 gram per persoon) geleidelijk aan toe. Kneed de massa tot een glad deeg en laat drie minuten rusten. Verdeel het deeg in gelijke porties. Vorm van iedere portie een bal en maak er met je handpalm een schijf van tien centimeter doorsnede van.
Voor gegrilde broodjes bak je de schijven eerst even in een licht ingevette grillpan, tot beide kanten zijn voorzien van die mooie, geschroeide lijnen. Bak de broodjes (vervolgens) in een koekenpan op middelhoog vuur: ongeveer vijf tot acht minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.
Voor de vulling:
Marineer de kipdijblokjes met een scheut olie en de thaise kruidenmix. Bak in een koekenpan.
Schil en was de aardappels, snij in partjes en kook 5 minuten tot gaar maar stevig. Giet af en laat droogstomen. Kruid daarna met een snuf paprikapoeder. Bak de partjes in een koekenpan met scheutje olie krokant, en kruid met wat zout en peper.
Snij de sla in reepjes, ui in ringen, tomaten in blokjes (verwijder de zaden) en verse kruiden fijn. Meng alles met een klein scheutje olie, azijn en wat zout.
Open de Arepas en vul achtereenvolgens met de krokante aardappelpartjes, groentemengsel (salsa) en de kipblokjes.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht