Koolsalade met Aziatische twist
Een mooi herfstige salade met de laatste oogst van de volle grond. Maiskolven roosteren in eigen bladeren geeft een iets ‘smokey’ smaak. Met een fris, romige dressing en in azijn gegaarde rode ui, spitskool en wortel. Een feest voor het oog én voor je maag.
Spitskool van de volle kleigrond van bioboerderij de Horsterhof, net als de wortelen en uien. De overige ingrediënten kopen we in bij biologische groothandel Odin.
1 st | Spitskool | |
4 st | Rode ui | |
400 g | Wortelen | |
200 g | Walnoten | |
2 st | Citroen | |
2 st | Knoflookteen | |
200 ml | Creme fraiche | |
8 takjes | Munt | |
8 takjes | Koriander | |
st | Peper en zout | |
ml | Azijn | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de maiskolven even in een bak water, met bladeren en al, zo’n 15 minuten. Daarna mogen ze in dehete oven, laat roosteren totdat de buitenste bladeren zwart worden. Laat ze afkoelen, haal de bladeren en de haren eraf en snij de maiskorrels van de kolven.
- Snij de rode ui in ringen, de spitskool in 4 kwarten (en de kern eruit) en dunne stroken en de wortel julienne (lucifer staafjes, kan ook met de mandoline)
- Doe 50ml wijnazijn (wit of rood) en 100 ml water - per persoon - in een pan samen met 1 eetlepel zout. Breng aan de kook en zet dan gelijk het vuur uit.
- Doe de ui-ringen in een bakje, schenk 1/4 van de vloeistof over de rode ui-ringen en zet weg. De rest mag over de spitskool en wortel, dekaf en laat minstens 30 minuten marineren. Laat daarna goed uitlekken.
- Maak ondertussen de dressing door de creme fraiche te mengen met het sap van een halve citroen, de knoflook (uitgeperst of geraspt), beetje mosterd en honing, eventueel chili vlokken, olijfolie, peper en zout.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Doe alle gemarineerde groente in een kom samen met de mais, blaadjes munt en koriander en de cremefraiche dressing. Meng goed, liefst met je handen.
- maak af met de walnoten.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht