Risotto met groene asperges, spinazie en gedroogde tomaten
Asperges, nog een keertje dan voordat het seizoen definitief stopt. Ditmaal in de groene variant: voor de vegetariërs en flexitariërs hier nog een heerlijk maaltje waarbij ik ze combineer met risotto en de andere verse groenten; rucola en bosuitjes. Je proeft de zon!
Asperges van aspergeboerderij de Stokhoven uit Drempt. De risotto is ingekocht via de Nieuwe Band en uiteraard biologisch. Kaas komt van onze vrienden van 't Kaashoekje op de Steenstraat in Arnhem.
1000 g | Groene asperges | |
300 g | Risotto rijst | |
100 g | Kaas, geraspt | |
1 st | Knoflookteen | |
12 st | Gedroogde tomaatjes | |
2 st | Bosuitjes | |
200 g | Spinazie | |
100 ml | Witte wijn | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Schil ze niet!
- Doe de asperges in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. en hou de aspergepuntjes apart.
- Bewaar een liter kookvocht, vul zo nodig aan met water. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok- of hapjespan en bak de knoflook één minuut voeg de ongekookte risotto toe en bak de rijst 1 min. mee. Blus af met een glas witte wijn en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens een flinke scheut kookvocht toe en roer weer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit zal ca. 20 min. duren.
- Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pan van het vuur. Schep de spinazie, aspergestukjes, bosui, een klont echte boter en ⅔ van de kaas door de risotto.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 minuten staan. Garneer de risotto met de aspergepuntjes de rucola en de rest van de kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht