Risotto met groene asperges, spinazie en gedroogde tomaten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Asperges, nog een keertje dan voordat het seizoen definitief stopt. Ditmaal in de groene variant: voor de vegetariërs en flexitariërs hier nog een heerlijk maaltje waarbij ik ze combineer met risotto en de andere verse groenten; rucola en bosuitjes. Je proeft de zon!

 

Asperges van aspergeboerderij de Stokhoven uit Drempt. De risotto is ingekocht via de Nieuwe Band en uiteraard biologisch. Kaas komt van onze vrienden van De Kaastobbe in Duiven.

Ingredienten
  800 g Groene asperges
  1 st Risotto rijst
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  1 st Knoflookteen
  12 st Gedroogde tomaten
  2 st Bosuitjes
  200 g Spinazie
  100 ml Witte wijn
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Schil ze niet!
  • Doe de asperges in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Snijd de  asperges in stukjes van 2 cm. en hou de aspergepuntjes apart.
  • Bewaar een liter kookvocht, vul zo nodig aan met water. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok- of hapjespan en bak de knoflook één minuut voeg de ongekookte risotto toe en bak de rijst 1 min. mee. Blus af met een glas witte wijn en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens een flinke scheut kookvocht toe en roer weer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit zal ca. 20 min. duren.
  • Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pan van het vuur. Schep de spinazie, aspergestukjes, bosui, een klont echte boter en ⅔ van de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 minuten staan. Garneer de risotto met de aspergepuntjes de rucola en de rest van de kaas.