Risotto met groene asperges, spinazie en gedroogde tomaten
Asperges, nog een keertje dan voordat het seizoen definitief stopt. Ditmaal in de groene variant: voor de vegetariërs en flexitariërs hier nog een heerlijk maaltje waarbij ik ze combineer met risotto en de andere verse groenten; rucola en bosuitjes. Je proeft de zon!
Asperges van aspergeboerderij de Stokhoven uit Drempt. De risotto is ingekocht via de Nieuwe Band en uiteraard biologisch. Kaas komt van onze vrienden van De Kaastobbe in Duiven.
800 g | Groene asperges | |
1 st | Risotto rijst | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
1 st | Knoflookteen | |
12 st | Gedroogde tomaten | |
2 st | Bosuitjes | |
200 g | Spinazie | |
100 ml | Witte wijn | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Schil ze niet!
- Doe de asperges in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. en hou de aspergepuntjes apart.
- Bewaar een liter kookvocht, vul zo nodig aan met water. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok- of hapjespan en bak de knoflook één minuut voeg de ongekookte risotto toe en bak de rijst 1 min. mee. Blus af met een glas witte wijn en roer tot deze is opgenomen. Voeg vervolgens een flinke scheut kookvocht toe en roer weer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit zal ca. 20 min. duren.
- Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pan van het vuur. Schep de spinazie, aspergestukjes, bosui, een klont echte boter en ⅔ van de kaas door de risotto.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 minuten staan. Garneer de risotto met de aspergepuntjes de rucola en de rest van de kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht