Asperges naar traditioneel recept

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Asperges op traditionele wijze met eitjes, aardappelen en ham. Alles supervers natuurlijk, want dat is de belangrijkste troef van dit 'witte goud'. We halen ze dan ook geschild en wel van boerderij Smits uit Heurne.

 

Asperges van boerderij Smits uit Heurne. De eitjes zijn van de kippen van de Horsterhof. De aardappelen komen van Landgoed huis Zevenaar en de achterham van Dykhoeve Herwen. Bieslook vers van het land.

Ingredienten
  800 g Asperges, geschild
  1000 g Aardappelen
  2 st Achterham pakje
  8 st Eieren
  4 Bieslook
  Zout, peper
  125 g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • Schil de asperges met een dunschiller- of nog beter een aspergeschiller vanaf de kop. Snijd het droge gedeelte van de onderkant (c.a. 1 cm).
  • Breng de asperges in koud water met een snufje zout aan de kook. Laat de asperges 10 minuten doorkoken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
  • Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
  • Laat een flinke klont boter in een schaaltje in de magnetron of in een pannetje smelten. Hak de bieslook fijn en vermeng met de boter in een schaaltje.
  • Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.
  • Leg de - opgerolde - plakjes ham en de eieren er omheen en strooi er wat peterselie, bieslook en evt. nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart naast.