Asperges met ham, ei en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Asperges op traditionele wijze met eitjes, nieuwe aardappelen en ham. Alles supervers natuurlijk, want dat is de belangrijkste troef van dit 'witte goud'. Ik haal ze dan ook supervers in Wageningen.

 

Bij Pieter van CSA (Consumer supported agriculture) De Nieuwe Ronde uit Wageningen haal ik mijn asperges. Ze zijn iets minder gepolijst dan bij de super of groenteboer maar ongelofelijk vers en lekker en ook nog biollogisch. De eitjes zijn van de kippen van de Horsterhof. De aardappelen komen ook van De Horsterhof  de achterham van Putman aan de Steenstraat. En bieslook vers van het (Kweek)land.

Ingredienten
  2000 g Asperges
  1000 g Aardappelen
  300 g Achterham
  8 st Eieren
  Bieslook
  Zout, peper
  125 g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Schil de asperges.
  • Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
  • Schrob de aardappelen (niet schillen!) en kook ze in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
  • Laat een flinkeklont boter in een schaaltje in de magnetron of in een pannetje smelten. Hak de bieslook fijn en vermeng met de boter in een schaaltje.
  • Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.
  • Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat peterselie, bieslook en evt. nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.