Asperges naar traditioneel recept
Asperges op traditionele wijze met eitjes, aardappelen en ham. Alles supervers natuurlijk, want dat is de belangrijkste troef van dit 'witte goud'. We halen ze dan ook dagvers bij aspergeboerderij de Stokhoven in Drempt. En.... de asperges zijn al geschild! In de verpakking zo'n 5 dagen houdbaar.
Asperges van De Stokhoven in Drempt; supervers want vanochtend nog geplukt. De eitjes zijn van de kippen van Roy Tomesen. De aardappelen komen van De Horsterhof en de achterham van Dykhoeve Herwen. Bieslook vers van het land.
1600 g | Asperges, geschild | |
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Achterham pakje | |
8 st | Eieren | |
4 | Bieslook | |
Zout, peper | ||
125 g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.
- De asperges zijn al geschild! In de verpakking zo'n 5 dagen houdbaar.
- Breng de asperges in koud water met een snufje zout aan de kook. Laat de asperges 10 minuten doorkoken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
- Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
- Laat een flinke klont boter in een schaaltje in de magnetron of in een pannetje smelten. Hak de bieslook fijn en vermeng met de boter in een schaaltje.
- Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.
- Leg de - opgerolde - plakjes ham en de eieren er omheen en strooi er wat peterselie, bieslook en evt. nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart naast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht