Asperges naar traditioneel recept
Op herhaling want het seizoen is zo voorbij! Asperges op traditionele wijze met eitjes, aardappelen en ham. Alles supervers natuurlijk, want dat is de belangrijkste troef van dit 'witte goud'. Ik haal ze dan ook dagvers bij aspergeboerderij de Stokhoven in Drempt. En.... de asperges zijn al geschild! In de verpakking zo'n 5 dagen houdbaar.
Asperges van De Stokhoven in Drempt; supervers want vanochtend nog geplukt. De eitjes zijn van de kippen van de Horsterhof. De aardappelen komen ook van De Horsterhof de achterham van Putman aan de Steenstraat. En bieslook vers van het (Kweek)land.
1600 g | Asperges, geschild | |
1000 g | Aardappelen | |
300 g | Achterham | |
8 st | Eieren | |
Bieslook | ||
Zout, peper | ||
125 g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.
- De asperges zijn al geschild! In de verpakking zo'n 5 dagen houdbaar.
- Breng de asperges in koud water met een snufje zout aan de kook. Laat de asperges 10 minuten doorkoken. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
- Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
- Laat een flinke klont boter in een schaaltje in de magnetron of in een pannetje smelten. Hak de bieslook fijn en vermeng met de boter in een schaaltje.
- Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.
- Leg de - opgerolde - plakjes ham en de eieren er omheen en strooi er wat peterselie, bieslook en evt. nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart naast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht