Asperges uit de oven, gebakken kipfilet & aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Vlees

Een variatie op een recept van Janneke Vreugdenhil waarin ze op onorthodoxe manier asperges klaarmaakt: in de oven. Omdat ik de asperegs al geschild lever eigenlijk een hele eenvoudig te bereiden maaltijd. Dat lekkere kipje van Putman nog even bakken en klaar!  

 

Asperges van de Stokhoven in Drempt (alvast geschild voor het gemak), kipfilet van scharrelkip van Putman, aardappelen van het Gelders Eiland uit Lobith. Echt regionaal dus!

Ingredienten
  1200 g Asperges, geschild
  4 st Kipfilet
  8 Dragon / dille
  1000 g Aardappelen
  2 st Bouillonblokje
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Maak de bouillon met ± 0,25 liter water en 1/2  blokje bouillon per/pers. in een kan. 
  • Verdeel de asperges over de bodem van een grote, lage ovenschaal.
  • Prak de dragon, samen met wat zout en versgemalen zwarte peper door ± 50 gr boter p/p. 
  • Schenk de bouillon over de asperges en verdeel de dragonboter in krullen erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif in de oven.
  • Verwijder na een kwartier het folie zet de oven lager naar ±160 graden en laat de asperges in nog eens (ongeveer) een half uur garen en lichtjes kleuren. Verdampt het vocht te snel, voeg dan gewoon wat (kokend) water toe.
  • Kook ondertussen de aardappelen in ± 20 minuten gaar.
  • Bak de kipfilet in een koekepan in de olie of boter met zout en peper (en evt. paprikapoeder) goed gaar.
  • Meng het bakvocht met wat aspergevocht als jus.

Serveer en dep je aardappelen vooral goed in de jus!