Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Vlees

Jamie Oliver maakt de allerbeste roast potatoes! Het is even wat werk maar het resultaat zijn gouden, crispy, gekarameliseerde aardappelen met een boterzachte binnenkant. Samen met de beste biefstuk van Dykhoeve en die traditionele gegrilde groene asperges maak je dit indrukwekkende bordje eten. De slager van Dykhoeve heeft de biefstuk al voor je gemarineerd, zelf even op spiezen rijgen samen met de paprika.

 

Aardappelen van 't Gelders Eiland, biefstuk van Dykhoeve, kruiden van de Horsterhof, asperges, paprika en citroen biologisch ingekocht via Odin.

Ingredienten
  500 g Gemarineerde Biefstukblokjes
  1000 g Aardappelen
  300 g Groene asperges
  1 st Paprika
  1 st Citroen
  2 st Ui
  4 st Takje(s) Tijm
  4 takjes Salie
  4 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken (ongeveer zo groot als golfballen). Haal de biefstukblokjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Rits de tijm en salie grof van de takjes.

Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur en kook de aardappelen hierin 10 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet en schud even goed door elkaar zodat de aardappelen wat grover van textuur worden.

Doe het vet of de olie die je wilt gebruiken in een ovenschaal (zorg dat de schaal groot genoeg is om straks alle aardappels in 1 laag te verdelen) en zet deze op het vuur zodat de olie heet wordt. Leg nu salie, tijm, ui en knfolook op de bakplaat en laat even kort aanbakken.

Voeg de aardappeltjes toe aan de schaal en schud alles goed door elkaar. Leg nu de aardappels verspreid in de ovenschaal neer; één enkele laag zorgt ervoor dat ze knapperiger en mooier bruin worden.

Plaats de bakplaat in de oven en bak 35 minuten tot de aardappels goudbruin en knapperig zijn. Bereid ondertussen de bereiding van de asperges en biefstukspiezen voor:

Snijd de harde onderkant (1-2 cm) van de asperges. Bestrijk ze met een kwastje met de olijfolie. Rijg de biefstukblokjes om en om met stukjes paprika aan prikkers.

Haal de bakplaat uit de oven, druk de aardappels voorzichtig plat met bijvoorbeeld een stamper en zet nog 10 minuten in de oven.

Verhit een grillpan of koekenpan tot goed heet en bak de asperges ze in ca. 10 minuten beetgaar. Keer regelmatig. Bestrooi ze met zeezout.

Verhit in een tweede pan een klein scheutje olie (er zit ook olie in de marinade) tot goed heet en bak de biefstukspiezen rondom aan. Zet het vuur iets lager en bak de spiezen daarna nog 3 minuten aan 1 kant, gevolgd door 2 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en laat even rusten.

Haal de aardappels uit de oven, bestrooi licht met peper en zout en laat even afkoelen. Maak de borden op. Serveer met een partje citroen.