Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges
Jamie Oliver maakt de allerbeste roast potatoes! Het is even wat werk maar het resultaat zijn gouden, crispy, gekarameliseerde aardappelen met een boterzachte binnenkant. Samen met de beste biefstuk van Dykhoeve en die traditionele gegrilde groene asperges maak je dit indrukwekkende bordje eten. De slager van Dykhoeve heeft de biefstuk al voor je gemarineerd, zelf even op spiezen rijgen samen met de paprika.
Aardappelen van 't Gelders Eiland, biefstuk van Dykhoeve, kruiden van de Horsterhof, asperges, paprika en citroen biologisch ingekocht via Odin.
500 g | Gemarineerde Biefstukblokjes | |
1000 g | Aardappelen | |
300 g | Groene asperges | |
1 st | Paprika | |
1 st | Citroen | |
2 st | Ui | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Salie | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verhit de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken (ongeveer zo groot als golfballen). Haal de biefstukblokjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Rits de tijm en salie grof van de takjes.
Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur en kook de aardappelen hierin 10 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet en schud even goed door elkaar zodat de aardappelen wat grover van textuur worden.
Doe het vet of de olie die je wilt gebruiken in een ovenschaal (zorg dat de schaal groot genoeg is om straks alle aardappels in 1 laag te verdelen) en zet deze op het vuur zodat de olie heet wordt. Leg nu salie, tijm, ui en knfolook op de bakplaat en laat even kort aanbakken.
Voeg de aardappeltjes toe aan de schaal en schud alles goed door elkaar. Leg nu de aardappels verspreid in de ovenschaal neer; één enkele laag zorgt ervoor dat ze knapperiger en mooier bruin worden.
Plaats de bakplaat in de oven en bak 35 minuten tot de aardappels goudbruin en knapperig zijn. Bereid ondertussen de bereiding van de asperges en biefstukspiezen voor:
Snijd de harde onderkant (1-2 cm) van de asperges. Bestrijk ze met een kwastje met de olijfolie. Rijg de biefstukblokjes om en om met stukjes paprika aan prikkers.
Haal de bakplaat uit de oven, druk de aardappels voorzichtig plat met bijvoorbeeld een stamper en zet nog 10 minuten in de oven.
Verhit een grillpan of koekenpan tot goed heet en bak de asperges ze in ca. 10 minuten beetgaar. Keer regelmatig. Bestrooi ze met zeezout.
Verhit in een tweede pan een klein scheutje olie (er zit ook olie in de marinade) tot goed heet en bak de biefstukspiezen rondom aan. Zet het vuur iets lager en bak de spiezen daarna nog 3 minuten aan 1 kant, gevolgd door 2 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en laat even rusten.
Haal de aardappels uit de oven, bestrooi licht met peper en zout en laat even afkoelen. Maak de borden op. Serveer met een partje citroen.
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht