Indiase curry van bietjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Van mijn Deventer collega Joliene van Es van 'No Peanuts' kreeg ik dit super eenvoudige curry gerecht. Er zijn twee specifieke kruiden die deze maaltijd heel speciaal en erg lekker maken, namelijk fenegriek zaadjes en asafoetida, oftewel duivelsdrek. Klinkt niet smakelijk, maar juist de laatste maakt de curry zoetig en typische Indiaas.

 

Bietjes, tomaten, gember, koriander, spinazie via de Horsterhof in Duiven. Rijst en kokosmelk wordt ingekocht bij De Nieuwe Band.

Ingredienten
  1 st Rijst
  4 st Rode bietjes
  4 st Tomaten
  1 st Gemberwortel duim
  4 takjes Koriander
  40 g Fenegriek
  40 g Asafoutida
  60 g Cashewnoten
  1 st Kokosmelk
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de bietjes en snij ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Rits de koriander van de takjes, snijd de gember fijn.
  • Verwarm een beetje olie of boter in een pan met dikke bodem en voeg de fenegriek en de asafoetida toe. Laat alles goed heet worden. als de zaadjes gaan poppen doe je de blokjes rode biet erbij. Bak even op hoog vuur en doe de deksel op de pan. Voeg een dun laag je water toe en laat even 8-10 minuten stoven.
  • Doe ondertussen de tomaten met de gember (naar smaak) en eventueel chili poeder in een blender, keukenmachine of bakje voor de staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Voeg dit bij de bietjes, roer goed door en laat het geheel 20-25 pruttelen.
  • Als de bietjes beetgaar zijn mag de kokosmelk erbij en kun je dit nog 10 minuten laten meekoken. Zet dan het vuur uit en laat de curry iets afkoelen.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en snij ze grof in stukken.
  • Om te serveren schep je de rijst in een kom met daarnaast de bietencurry. Decoreer met de verse koriander en de geroosterde cashewnoten.
  • Serveer de (gewassen) zomerpostelein ernaast, ik doe hem zonder dressing.

Eet smakelijk!