Indiase curry van bietjes
Van mijn Deventer collega Joliene van Es van 'No Peanuts' kreeg ik dit super eenvoudige curry gerecht. Er zijn twee specifieke kruiden die deze maaltijd heel speciaal en erg lekker maken, namelijk fenegriek zaadjes en asafoetida, oftewel duivelsdrek. Klinkt niet smakelijk, maar juist de laatste maakt de curry zoetig en typische Indiaas.
Bietjes, tomaten, gember, koriander, postelein via de Horsterhof in Duiven. Rijst en kokosmelk wordt ingekocht bij De Nieuwe Band.
300 st | Rijst | |
4 st | Rode bietjes | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Gemberwortel duim | |
4 takjes | Koriander | |
40 g | Fenegriek | |
40 g | Asafoutida | |
60 g | Cashewnoten | |
300 ml | Kokosmelk | |
100 g | zomerpostelein | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de bietjes en snij ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Rits de koriander van de takjes, snijd de gember fijn.
- Verwarm een beetje olie of boter in een pan met dikke bodem en voeg de fenegriek en de asafoetida toe. Laat alles goed heet worden. als de zaadjes gaan poppen doe je de blokjes rode biet erbij. Bak even op hoog vuur en doe de deksel op de pan. Voeg een dun laag je water toe en laat even 8-10 minuten stoven.
- Doe ondertussen de tomaten met de gember (naar smaak) en eventueel chili poeder in een blender, keukenmachine of bakje voor de staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Voeg dit bij de bietjes, roer goed door en laat het geheel 20-25 pruttelen.
- Als de bietjes beetgaar zijn mag de kokosmelk erbij en kun je dit nog 10 minuten laten meekoken. Zet dan het vuur uit en laat de curry iets afkoelen.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en snij ze grof in stukken.
- Om te serveren schep je de rijst in een kom met daarnaast de bietencurry. Decoreer met de verse koriander en de geroosterde cashewnoten.
- Serveer de (gewassen) zomerpostelein ernaast, ik doe hem zonder dressing.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht