Indiase curry van bietjes
Van mijn Deventer collega Joliene van Es van 'No Peanuts' kreeg ik dit super eenvoudige curry gerecht. Er zijn twee specifieke kruiden die deze maaltijd heel speciaal en erg lekker maken, namelijk fenegriek zaadjes en asafoetida, oftewel duivelsdrek. Klinkt niet smakelijk, maar juist de laatste maakt de curry zoetig en typische Indiaas.
Bietjes, tomaten, gember, koriander, spinazie via de Horsterhof in Duiven. Rijst en kokosmelk wordt ingekocht bij De Nieuwe Band.
1 st | Rijst | |
4 st | Rode bietjes | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Gemberwortel duim | |
4 takjes | Koriander | |
40 g | Fenegriek | |
40 g | Asafoutida | |
60 g | Cashewnoten | |
1 st | Kokosmelk | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de bietjes en snij ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Rits de koriander van de takjes, snijd de gember fijn.
- Verwarm een beetje olie of boter in een pan met dikke bodem en voeg de fenegriek en de asafoetida toe. Laat alles goed heet worden. als de zaadjes gaan poppen doe je de blokjes rode biet erbij. Bak even op hoog vuur en doe de deksel op de pan. Voeg een dun laag je water toe en laat even 8-10 minuten stoven.
- Doe ondertussen de tomaten met de gember (naar smaak) en eventueel chili poeder in een blender, keukenmachine of bakje voor de staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Voeg dit bij de bietjes, roer goed door en laat het geheel 20-25 pruttelen.
- Als de bietjes beetgaar zijn mag de kokosmelk erbij en kun je dit nog 10 minuten laten meekoken. Zet dan het vuur uit en laat de curry iets afkoelen.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en snij ze grof in stukken.
- Om te serveren schep je de rijst in een kom met daarnaast de bietencurry. Decoreer met de verse koriander en de geroosterde cashewnoten.
- Serveer de (gewassen) zomerpostelein ernaast, ik doe hem zonder dressing.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht