Hollandse bietenstamppot met heerlijke rookworst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Hollandse bietenstamp, een klassieker voor de koude dagen. Door de zoete touch ook favoriet bij kinderen. Bietjes zitten vol met stofjes die je lichaam goed kan gebruiken. De met goud bekroonde worst komt van Putman.  

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Alle ingrediënten komen van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven van boerin Eline en boer Matthias. Deze heerlijke worst komt van Putman uit de Steenstraat.

Ingredienten
  1400 g Aardappelen
  1000 g Rode bietjes
  2 st Ui, gesnipperd
  2 st Rookworst
  Zout, peper
  g Suiker
  100 ml Melk
  100 ml Azijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes 30 minuten in ruim water gaar tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  • Verwijder, na het koken van de bieten, het vel van de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Houd het kookvocht apart.
  • Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout in 20 minuten gaar in een grote pan. Leg de rookworst op de aardappelen en warm hem mee op.
  • Giet aardappelen af en houdt de worst apart.
  • Meng de biet, de suiker en de azijn.
  • Stamp de aardappels met het bietenmengsel en de melk fijn. Meng eventueel wat van het bietenvocht door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen op een laag pitje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Geef de rookworst er apart bij.