Bloemkool beignets

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Overig

NIet het eerste recept van Ottolenghi wat we delen bij Puurland. Wij zijn fan van deze bloemkool beigneits. Warm zijn ze geweldig als lichte maaltijd of als onderdeel van een mezze-menu, maar koud ook super lekker, bijvoorbeeld zoals Ottolenghi zelf aangeeft in een pita met tomaat.

 

Bloemkool, sjalotten, knoflook, kruiden en natuurlijk de eieren van- of via boerderij de Horsterhof. Kruiden waar mogelijk van The Good Spice en yoghurt van Zuivelboerderij Ijsseloord. 

 

Ingredienten
  1 st Limoen
  4 takjes Koriander
  1 st Yoghurt 500ml
  8 st Eieren
  2 st Bloemkool
  2 st Knoflookteen
  8 takjes Peterselie
  4 st Sjalotten
  1 Komijn
  1 st Kaneelpoeder
  1 st Kurkuma
  240 g Bloem
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalotjes.

Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten totdat ze licht kleuren en zacht worden.

Roer ondertussen de eieren los en meng ze goed met de bloem (120gram per 2 personen)  peterselie, sjalotjes, knoflook, kruiden, een scheut olie en een flinke draai peper naar smaak. Wanneer de bloemkool iets is afgekoeld kan je deze bij het mengsel doen.

Maak de limoensaus met yoghurt, fijngehakte koriander en limoensap en kruid met zout en peper naar smaak. Zet nog even koud weg.

Zet de oven lager naar 100 graden.

Verwarm een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en schenk er een beetje olie in. Als de olie heet is schep je een flinke eetlepel van het bloemkoolmengsel in de pan. Maak zo meerdere beignets, totdat de pan vol is. Laat zachtjes bakken totdat het mengsel gestold is en bruin van onderen (ongeveer een minuut of 5) en draai de beignets voorzichtig om. Laat ook deze kant goudbruin worden. Schep de beignets uit de pan en houdt ze warm in de oven. Bak dan de rest totdat je bloemkoolmengsel op is.

Ottolenghi frituurt de beignets in olie. Wij gebruiken liever wat minder. Denk je dat het nodig is, schenk dan (tussendoor) wat olie bij.

Serveer de beignets warm en de saus koel.