Bloemkool-omelet uit de oven
Kuku Golkalam wordt dit gerecht genoemd. Golkalam is Perzisch voor bloemkool (of iets vergelijkbaars in die contreien) en Kuku is de naam van een oude Perzische stam die dit gerecht schijnbaar uitgevonden hebben. Nu ja, de ingredienten zijn ook hier voorhanden dus ik maak er een mooi vegetarisch en regionaal gerecht van. Niet ingewikkeld; het kost wel een beetje tijd.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardappelen komen van Kweekland, de bloemkool van De Horsterhof. Prei, ui en eieren koop ik ook via hen in.
4 st | Eieren | |
1 st | Bloemkool | |
400 g | Aardappelen | |
2 st | Prei | |
1 ml | Creme fraiche | |
2 st | Ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappelen. Snijd de prei in zeer dunne ringen.
- Kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn. Kook de bloemkool ± 10 minuten tot hij gaar maar nog wel knapperig is.
- Snijd de aardappelen in blokjes van 1 tot 2 cm. en mix in een kom met de bloemkoolroosjes, prei, ui en de eieren (geel+wit). Breng op smaak met wat zout en peper.
- Smelt de boter of olie in een (hapjes)pan met hoge rand en voeg de mix toe. Druk zachtjes aan en zet na een paar minuten het vuur op half en dek de "Golkalam" (omelet) af met een deksel, laat een stukje open om wat stoom af te laten blazen.
- Als na een minuut of 8 tot 10 de randen van de omelet licht beginnen te kleuren is het tijd om hem te keren: maak de omelet voorzichtig los van bodem en rand met een spatel. Neem de pan met deksel van het vuur en keer het hele zaakje om zodat de omelet op de deksel komt te liggen. Zet de pan weer op het vuur en laat de omelet er (nu met de zachte kant onder) weer inglijden. Bak hem af in ± 10 minuten op zacht vuur.
- Serveer de omelet. Eventueel lekker met een schep crème fraîche erop!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht