Bloemkool-omelet uit de oven
Kuku Golkalam wordt dit gerecht genoemd. Golkalam is Perzisch voor bloemkool (of iets vergelijkbaars in die contreien) en Kuku is de naam van een oude Perzische stam die dit gerecht schijnbaar uitgevonden hebben. Nu ja, de ingredienten zijn ook hier voorhanden dus ik maak er een mooi vegetarisch en regionaal gerecht van. Niet ingewikkeld; het kost wel een beetje tijd.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardappelen komen van Kweekland, de bloemkool van De Horsterhof. Prei, ui en eieren koop ik ook via hen in.
4 st | Eieren | |
1 st | Bloemkool | |
400 g | Aardappelen | |
2 st | Prei | |
1 ml | Creme fraiche | |
2 st | Ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappelen. Snijd de prei in zeer dunne ringen.
- Kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn. Kook de bloemkool ± 10 minuten tot hij gaar maar nog wel knapperig is.
- Snijd de aardappelen in blokjes van 1 tot 2 cm. en mix in een kom met de bloemkoolroosjes, prei, ui en de eieren (geel+wit). Breng op smaak met wat zout en peper.
- Smelt de boter of olie in een (hapjes)pan met hoge rand en voeg de mix toe. Druk zachtjes aan en zet na een paar minuten het vuur op half en dek de "Golkalam" (omelet) af met een deksel, laat een stukje open om wat stoom af te laten blazen.
- Als na een minuut of 8 tot 10 de randen van de omelet licht beginnen te kleuren is het tijd om hem te keren: maak de omelet voorzichtig los van bodem en rand met een spatel. Neem de pan met deksel van het vuur en keer het hele zaakje om zodat de omelet op de deksel komt te liggen. Zet de pan weer op het vuur en laat de omelet er (nu met de zachte kant onder) weer inglijden. Bak hem af in ± 10 minuten op zacht vuur.
- Serveer de omelet. Eventueel lekker met een schep crème fraîche erop!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht