Bloemkool-prei-omelet uit de oven

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Een mooi vegetarisch en regionaal gerecht waarbij er een goede balans is tussen de ingrediënten. Niet ingewikkeld; het kost wel een beetje tijd.

 

De prei, ui en eieren van De Horsterhof, de bloemkool koop ik ook via hen in. Aardappelen van boerderij de Stroom uit Hemmen en kastanjechampignons van De Middelwaard in Loo.

Ingredienten
  8 st Eieren
  1 st Bloemkool
  400 g Aardappelen
  2 st Prei
  200 g Kastanjechampignons
  2 st Ui
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappelen. Snijd de prei in zeer dunne ringen.
  • Kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn. Kook de bloemkool ± 10 minuten tot hij gaar maar nog wel knapperig is.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van 1 tot 2 cm, snijd de champignons in plakjes.
  • Mix in een kom de aardappel, champignons, de bloemkoolroosjes, prei, ui en de eieren (geel+wit). Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Kieper de gehele inhoud van de kom in een ovenschaal en bak de omelet in het midden van de oven in ± 10 minuten af. Controlreer of de omelet door-en-door gaar is door er met een sateprikker in te prikken; alls hij er droog uitkomt is je omelet klaar.
  • Serveer de omelet. Eventueel lekker met een schep crème fraîche erop!

Eet smakelijk!