Bloemkool-prei-omelet uit de oven
Een mooi vegetarisch en regionaal gerecht waarbij er een goede balans is tussen de ingrediënten. Niet ingewikkeld; het kost wel een beetje tijd.
De bloemkool, champignons, prei, ui en eieren van De Horsterhof. Aardappelen van Landgoed Huis Zevenaar.
8 st | Eieren | |
1 st | Bloemkool | |
400 g | Aardappelen | |
2 st | Prei | |
200 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappelen. Snijd de prei in zeer dunne ringen.
- Kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn. Kook de bloemkool ± 10 minuten tot hij gaar maar nog wel knapperig is.
- Snijd de aardappelen in blokjes van 1 tot 2 cm, snijd de champignons in plakjes.
- Mix in een kom de aardappel, champignons, de bloemkoolroosjes, prei, ui en de eieren (geel+wit). Breng op smaak met wat zout en peper.
- Kieper de gehele inhoud van de kom in een ovenschaal en bak de omelet in het midden van de oven in ± 10 minuten af. Controleer of de omelet door-en-door gaar is door er met een sateprikker in te prikken; als hij er droog uitkomt is je omelet klaar.
- Serveer de omelet. Eventueel lekker met een schep crème fraîche erop!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht