Bloemkool-prei-omelet uit de oven

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Een mooi vegetarisch en regionaal gerecht waarbij er een goede balans is tussen de ingrediënten. Niet ingewikkeld; het kost wel een beetje tijd.

 

De bloemkool, prei, ui en eieren van De Horsterhof. Aardappelen van Landgoed Huis Zevenaar en kastanjechampignons van De Middelwaard in Loo.

Ingredienten
  8 st Eieren
  1 st Bloemkool
  400 g Aardappelen
  2 st Prei
  200 g Kastanjechampignons
  2 st Ui
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de aardappelen. Snijd de prei in zeer dunne ringen.
  • Kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn. Kook de bloemkool ± 10 minuten tot hij gaar maar nog wel knapperig is.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van 1 tot 2 cm, snijd de champignons in plakjes.
  • Mix in een kom de aardappel, champignons, de bloemkoolroosjes, prei, ui en de eieren (geel+wit). Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Kieper de gehele inhoud van de kom in een ovenschaal en bak de omelet in het midden van de oven in ± 10 minuten af. Controleer of de omelet door-en-door gaar is door er met een sateprikker in te prikken; als hij er droog uitkomt is je omelet klaar.
  • Serveer de omelet. Eventueel lekker met een schep crème fraîche erop!

Eet smakelijk!