Bloemkoolsoufflé met nieuwe aardappelen en verse sla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Een recept uit het 'Handboek ecologische voeding' van uitgeverij Velt. Ik kan je dit boek met mooie recepten ècht aanbevelen. Mooie Hollandse maaltijd met een Franse twist en boordevol goede groenten en natuurlijk de eerste, vers geoogste bloemkool van dit seizoen en nieuwe aardappelen!

 

Nieuwe aardappelen! Boterzacht! Bloemkool (supervers!), sla en ui van het land van De Horsterhof en de eitjes van de kippen van Kweekland of via De Horsterhof. Slagroom ingekocht via De Nieuwe Band

Ingredienten
  1 st Bloemkool
  2 st Eieren
  ml Slagroom
  800 g Nieuwe aardappelen
  1 st Krop sla
  Bieslook
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Bruine basterdsuiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was hem. Kook de bloemkool in ± 10 minuten gaar met een beetje zout.
  • Was/schrob de nieuwe aardappelen goed en kook ze in de schil in ± 15-20 minuten gaar.
  • Pureer de bloemkool fijn en meng met de 1 eetlepel room p/p, (fijngesneden) bieslook, de eieren en wat peper en zout.
  • Giet het geheel in een vorm en laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven tot het gestold is.
  • Was ondertussen de sla en maak hem eventueel aan met een vinaigrette.
  • Serveer de soufflé met de aardappelen en salade ernaast. 
  • P.s. Een klontje boter op de aardappelen maakt het helemaal af!

Eet smakelijk!