Bloemkoolsoufflé met nieuwe aardappelen en verse sla
Een recept uit het 'Handboek ecologische voeding' van uitgeverij Velt. Ik kan je dit boek met mooie recepten ècht aanbevelen. Mooie Hollandse maaltijd met een Franse twist en boordevol goede groenten en natuurlijk de vers geoogste bloemkool en kraakverse sla van dit seizoen en nieuwe aardappelen!
Nieuwe aardappelen! Boterzacht! Bloemkool (supervers!), sla en ui van het land van De Horsterhof en de eitjes van de kippen van Kweekland of via De Horsterhof. Slagroom ingekocht via De Nieuwe Band
1 st | Bloemkool | |
4 st | Eieren | |
st | Slagroom 125ml | |
800 g | Nieuwe aardappelen | |
1 st | Krop sla | |
Bieslook | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper | ||
Bruine basterdsuiker |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was hem. Kook de bloemkool in ± 10 minuten gaar met een beetje zout.
- Was/schrob de nieuwe aardappelen goed en kook ze in de schil in ± 15-20 minuten gaar.
- Pureer de bloemkool fijn en meng met de 1 eetlepel room p/p, (fijngesneden) bieslook, de eieren en wat peper en zout.
- Giet het geheel in een vorm en laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven tot het gestold is.
- Was ondertussen de sla en maak hem eventueel aan met een vinaigrette.
- Serveer de soufflé met de aardappelen en salade ernaast.
- P.s. Een klontje boter op de aardappelen maakt het helemaal af!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht