Bloemkoolsoufflé met nieuwe aardappelen en verse sla
Een recept uit het 'Handboek ecologische voeding' van uitgeverij Velt. Ik kan je dit boek met mooie recepten ècht aanbevelen. Mooie Hollandse maaltijd met een Franse twist en boordevol goede groenten en natuurlijk de vers geoogste bloemkool en kraakverse sla van dit seizoen en nieuwe aardappelen!
Nieuwe aardappelen! Boterzacht! Bloemkool (supervers!), sla en ui van het land van De Horsterhof en de eitjes van de kippen van Kweekland of via De Horsterhof. Slagroom ingekocht via De Nieuwe Band
1 st | Bloemkool | |
4 st | Eieren | |
st | Slagroom 125ml | |
800 g | Nieuwe aardappelen | |
1 st | Krop sla | |
Bieslook | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper | ||
Bruine basterdsuiker |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was hem. Kook de bloemkool in ± 10 minuten gaar met een beetje zout.
- Was/schrob de nieuwe aardappelen goed en kook ze in de schil in ± 15-20 minuten gaar.
- Pureer de bloemkool fijn en meng met de 1 eetlepel room p/p, (fijngesneden) bieslook, de eieren en wat peper en zout.
- Giet het geheel in een vorm en laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven tot het gestold is.
- Was ondertussen de sla en maak hem eventueel aan met een vinaigrette.
- Serveer de soufflé met de aardappelen en salade ernaast.
- P.s. Een klontje boter op de aardappelen maakt het helemaal af!
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht