Quiche met pompoen en palmkool
Een "boerenquiche" op basis van eieren i.p.v. van deeg en met heerlijke winterse ingrediënten. Weinig koolhydraten en veel vitamines en vezels maar bovenal; heerlijk!
De ui en pompoen zijn bio-dynamisch en komen van de Horsterhof uit Duiven. De palmkool komt van Kweekland en de eieren kopen we in bij de Odin. De kaas komt van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
1 st | Pompoen | |
300 g | Palmkool | |
2 st | Ui | |
8 st | Eieren | |
300 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Kerriepoeder | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 ˚C en vet een quichevorm in met boter.
- Snijd de pompoen parten, verwijder de zaden binenin en snijd verder in blokjes van ± 1,5 cm; schillen hoeft niet, goed wassen wel.
- Snipper de ui. Verwarm een diepe koekenpan of hapjespan (met deksel) op het vuur en fruit de ui glazig in een beetje olijfolie.
- Doe de blokjes pompoen bij de ui en doe er een scheut water bij. Laat dit met een deksel op de pan zachtjes stomen, maar voorkom dat de pompoen heel zacht wordt. Prik zo nu en dan even om dit te controleren.
- Was ondertussen de palmkoolbladeren, snijd de nerf eruit en snijd het blad vervolgens in smalle reepjes.
- Voeg vervolgens de palmkool en naar smaak peper, zout en eventueel kerrie (of kurkuma) toe aan de pan, roer dit even goed door en laat nog 10 minuten meestomen met de deksel op de pan. Tik ondertussen de eieren stuk boven een grote kan/kom en klop ze even goed los.
- Knijp de teentjes knoflook uit boven de eieren en roer dit samen met de kaas en wat zwarte peper door de eieren.
- Doe vervolgens het groentenmengsel bij het eiermengsel, roer even goed door elkaar samen met wat zout naar smaak. Giet het mengsel in de ingevette quichevorm en zet in het midden van de voorgewarmde oven.
- Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht