Quiche met pompoen en palmkool
Een "boerenquiche" op basis van eieren i.p.v. van deeg en met heerlijke winterse ingrediënten. Weinig koolhydraten en veel vitamines en vezels maar bovenal; heerlijk!
De ui, pompoen, palmkool en eieren zijn bio-dynamisch en komen van de Horsterhof uit Duiven. De kaas komt van van De Kaastobbe in Duiven.
1000 g | Pompoen | |
300 g | Palmkool | |
2 st | Ui | |
8 st | Eieren | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Kerriepoeder | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 ˚C en vet een quichevorm in met boter.
- Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden binnenin en snijd verder in blokjes van ± 1,5 cm; schillen hoeft niet, goed wassen wel.
- Snipper de ui. Verwarm een diepe koekenpan of hapjespan (met deksel) op het vuur en fruit de ui glazig in een beetje olijfolie.
- Doe de blokjes pompoen bij de ui en doe er een scheut water bij. Laat dit met een deksel op de pan zachtjes stomen, maar voorkom dat de pompoen heel zacht wordt. Prik zo nu en dan even om dit te controleren.
- Was ondertussen de palmkoolbladeren, snijd de nerf eruit en snijd het blad vervolgens in smalle reepjes.
- Voeg vervolgens de palmkool en naar smaak peper, zout en eventueel kerrie (of kurkuma) toe aan de pan, roer dit even goed door en laat nog 10 minuten meestomen met de deksel op de pan. Tik ondertussen de eieren stuk boven een grote kan/kom en klop ze even goed los.
- Knijp de teentjes knoflook uit boven de eieren en roer dit samen met de kaas en wat zwarte peper door de eieren.
- Doe vervolgens het groentenmengsel bij het eiermengsel, roer even goed door elkaar samen met wat zout naar smaak. Giet het mengsel in de ingevette quichevorm en zet in het midden van de voorgewarmde oven.
- Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht