Bodemloze quiche met pompoen en boerenkool

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Een "boerenquiche" op basis van eieren i.p.v. van deeg en met heerlijke winterse ingrediënten. Weinig koolhydraten en veel vitamines en vezels maar bovenal; heerlijk!

 

Eieren, boerenkool, ui en pompoen zijn bio-dynamisch en komen van de Horsterhof uit Duiven. De kaas komt van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  1 st Pompoen
  300 g Boerenkool
  2 st Ui
  8 st Eieren
  300 g Kaas, geraspt
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Kerriepoeder
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 ˚C en vet een quichevorm in met boter.
  • Snijd de pompoen parten, verwijder de zaden binenin en snijd verder in blokjes van ± 1,5 cm; schillen hoeft niet, goed wassen wel.
  • Snipper de ui. Verwarm een diepe koekenpan of hapjespan (met deksel) op het vuur en fruit de ui glazig in een beetje olijfolie.
  • Doe de blokjes pompoen bij de ui en doe er een scheut water bij. Laat dit met een deksel op de pan zachtjes stomen, maar voorkom dat de pompoen heel zacht wordt. Prik zo nu en dan even om dit te controleren. 
  • Doe er vervolgens de boerenkool en naar smaak peper, zout en eventueel kerrie (of kurkuma) bij, roer dit even goed door en laat een paar minuutjes meestomen met de deksel op de pan. Tik ondertussen de eieren stuk boven een grote kan/kom en klop ze even goed los.
  • Knijp de teentjes knoflook uit boven de eieren en roer dit samen met de kaas en wat zwarte peper door de eieren.
  • Doe vervolgens het groentenmengsel bij het eiermengsel, roer even goed door elkaar samen met wat zout naar smaak. Giet het mengsel in de ingevette quichevorm en zet in het midden van de voorgewarmde oven.
  • Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar. Eet smakelijk!