Boekweit risotto met spinazie en kastanjechampignons

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Graan

Deze boekweitrisotto met champignons en spinazie is een smaakvolle, voedzame maaltijd. De boekweitkorrels geven een nootachtige smaak en een stevige textuur aan het gerecht.  

 

Spinazie en uien en knoflook via biodynamische boerderij de Horsterhof, de boekweit is biologisch ingekocht. Kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  2 st Knoflookteen
  8 takjes Peterselie
  300 g Kastanjechampignons
  600 g Spinazie
  2 st Bouillonblokje
  1 st Ui
  1 st Boekweit
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Maak van het bouillonblokje met 1 liter kokend water de bouillon en houd deze warm.

Snipper de ui snijd de knoflook fijn. Was de spinazie goed en laat uitlekken.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. Voeg de plakjes champignons toe aan de pan en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.Voeg de boekweit (c.a. 75g. pp) toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de boekweit gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min.

Voeg de verse spinazie toe zodra de boekweitkorrels zacht en romig zijn en roer tot de spinazie is geslonken.

Breng de boekweitrisotto op smaak met zout en peper naar wens. Verdeel de boekweitrisotto over borden. Garneer met geraspte kaas en verse peterselie.