Boekweit risotto met spinazie en kastanjechampignons
Deze boekweitrisotto met champignons en spinazie is een smaakvolle, voedzame maaltijd. De boekweitkorrels geven een nootachtige smaak en een stevige textuur aan het gerecht.
Spinazie en uien en knoflook via biodynamische boerderij de Horsterhof, de boekweit is biologisch ingekocht. Kaas van de Kaastobbe uit Duiven.
2 st | Knoflookteen | |
8 takjes | Peterselie | |
300 g | Kastanjechampignons | |
600 g | Spinazie | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Ui | |
1 st | Boekweit | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Maak van het bouillonblokje met 1 liter kokend water de bouillon en houd deze warm.
Snipper de ui snijd de knoflook fijn. Was de spinazie goed en laat uitlekken.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. Voeg de plakjes champignons toe aan de pan en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.Voeg de boekweit (c.a. 75g. pp) toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete groentebouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de boekweit gaar is. Dit duurt ongeveer 25 min.
Voeg de verse spinazie toe zodra de boekweitkorrels zacht en romig zijn en roer tot de spinazie is geslonken.
Breng de boekweitrisotto op smaak met zout en peper naar wens. Verdeel de boekweitrisotto over borden. Garneer met geraspte kaas en verse peterselie.
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht