Boekweitplaat met frisse groente

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Graan

Een snelle, voedzame en gezonde ovenplaat. Recept naar vrij interpretatie van een favoriet recept van Matthias&Eline van De Horsterhof. 

 

Biologische boekweit, tomaatjes, bouillonblokje en noten van Odin. Verse biologische groente en kruiden via De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, eieren van Tomesen.

Ingredienten
  1 st Tomatensaus
  200 g Rucola
  100 g Rauwe ham
  4 st Beschuit
  1 st Boekweit
  1 st Bouillonblokje
  2 st Ui
  2 st Rode ui
  4 st Knoflookteen
  4 st Gedroogde tomaten
  100 g Hazelnoten
  100 g Walnoten
  4 st Takje(s) Tijm
  8 st Eieren
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Breng 1 beker boekweit met een dubbele hoeveelheid water aan de kook en roer af en toe door. Voeg per persoon een kwart blokje bouillon toe.

Snipper ondertussen de knoflook en de witte ui, en bak zachtjes gaar. Snij de zongedroogde tomaatjes en de noten fijn. Rits de tijm van de takjes. Als de boekweit al het water heeft opgenomen en een dikkere massa heeft gevormd haal je de pan van het vuur. Roer de gebakken ui en knoflook er samen met de tomaatjes, noten en tijm + per persoon 2 geklutste eieren en 25 gram geraspte kaas doorheen.

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en smeer het mengsel er over uit (als een pizzabodem). Bestrooi de plaat met de resterende kaas, verdeel er wat klontjes boter overheen en kruimel de beschuit er overheen. Bak de bodem tot deze goudbruin is (ongeveer 20 minuten).

Snij intussen de paprika in reepjes en de rode ui in ringen. Snij de rauwe ham in lange dunne repen.

Als de bodem klaar is, besmeer je deze met tomatensaus. Verdeel de paprika, ui, rucola en ham er overheen.