Boekweitplaat met frisse groente
Een snelle, voedzame en gezonde ovenplaat. Recept naar vrij interpretatie van een favoriet recept van Matthias&Eline van De Horsterhof.
Biologische boekweit, tomaatjes, bouillonblokje en noten van Odin. Verse biologische groente en kruiden via De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, eieren van Tomesen.
1 st | Tomatensaus | |
200 g | Rucola | |
100 g | Rauwe ham | |
4 st | Beschuit | |
1 st | Boekweit | |
1 st | Bouillonblokje | |
2 st | Ui | |
2 st | Rode ui | |
4 st | Knoflookteen | |
4 st | Gedroogde tomaten | |
100 g | Hazelnoten | |
100 g | Walnoten | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 st | Eieren | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
g | Boter | |
Zout, peper |
Breng 1 beker boekweit met een dubbele hoeveelheid water aan de kook en roer af en toe door. Voeg per persoon een kwart blokje bouillon toe.
Snipper ondertussen de knoflook en de witte ui, en bak zachtjes gaar. Snij de zongedroogde tomaatjes en de noten fijn. Rits de tijm van de takjes. Als de boekweit al het water heeft opgenomen en een dikkere massa heeft gevormd haal je de pan van het vuur. Roer de gebakken ui en knoflook er samen met de tomaatjes, noten en tijm + per persoon 2 geklutste eieren en 25 gram geraspte kaas doorheen.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en smeer het mengsel er over uit (als een pizzabodem). Bestrooi de plaat met de resterende kaas, verdeel er wat klontjes boter overheen en kruimel de beschuit er overheen. Bak de bodem tot deze goudbruin is (ongeveer 20 minuten).
Snij intussen de paprika in reepjes en de rode ui in ringen. Snij de rauwe ham in lange dunne repen.
Als de bodem klaar is, besmeer je deze met tomatensaus. Verdeel de paprika, ui, rucola en ham er overheen.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht