Boekweitplaat met frisse groente
Een snelle, voedzame en gezonde ovenplaat. Recept naar vrij interpretatie van een favoriet recept van Matthias&Eline van De Horsterhof.
Biologische boekweit, tomaatjes, bouillonblokje en noten van Odin. Verse biologische groente en kruiden via De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, eieren van Tomesen.
1 st | Tomatensaus | |
200 g | Rucola | |
100 g | Rauwe ham | |
4 st | Beschuit | |
1 st | Boekweit | |
1 st | Bouillonblokje | |
2 st | Ui | |
2 st | Rode ui | |
4 st | Knoflookteen | |
4 st | Gedroogde tomaten | |
100 g | Hazelnoten | |
100 g | Walnoten | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 st | Eieren | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
g | Boter | |
Zout, peper |
Breng 1 beker boekweit met een dubbele hoeveelheid water aan de kook en roer af en toe door. Voeg per persoon een kwart blokje bouillon toe.
Snipper ondertussen de knoflook en de witte ui, en bak zachtjes gaar. Snij de zongedroogde tomaatjes en de noten fijn. Rits de tijm van de takjes. Als de boekweit al het water heeft opgenomen en een dikkere massa heeft gevormd haal je de pan van het vuur. Roer de gebakken ui en knoflook er samen met de tomaatjes, noten en tijm + per persoon 2 geklutste eieren en 25 gram geraspte kaas doorheen.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en smeer het mengsel er over uit (als een pizzabodem). Bestrooi de plaat met de resterende kaas, verdeel er wat klontjes boter overheen en kruimel de beschuit er overheen. Bak de bodem tot deze goudbruin is (ongeveer 20 minuten).
Snij intussen de paprika in reepjes en de rode ui in ringen. Snij de rauwe ham in lange dunne repen.
Als de bodem klaar is, besmeer je deze met tomatensaus. Verdeel de paprika, ui, rucola en ham er overheen.
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht