Boekweitplaat met frisse groente
Een snelle, voedzame en gezonde ovenplaat. Recept naar vrij interpretatie van een favoriet recept van Matthias&Eline van De Horsterhof.
Biologische boekweit, tomaatjes, bouillonblokje en noten van Odin. Verse biologische groente en kruiden via De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, eieren van Tomesen.
2 st | Paprika | |
1 st | Tomatensaus | |
200 g | Rucola | |
1 st | Boekweit | |
1 st | Bouillonblokje | |
2 st | Ui | |
2 st | Rode ui | |
4 st | Knoflookteen | |
4 st | Gedroogde tomaten | |
100 g | Hazelnoten | |
100 g | Walnoten | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
8 st | Eieren | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Beschuit | |
g | Boter | |
Zout, peper |
Breng 1 beker boekweit met een dubbele hoeveelheid water aan de kook en roer af en toe door. Voeg per persoon een kwart blokje bouillon toe.
Snipper ondertussen de knoflook en de witte ui, en bak zachtjes gaar. Snij de zongedroogde tomaatjes en de noten fijn. Rits de tijm van de takjes. Als de boekweit al het water heeft opgenomen en een dikkere massa heeft gevormd haal je de pan van het vuur. Roer de gebakken ui en knoflook er samen met de tomaatjes, noten en tijm + per persoon 2 geklutste eieren en 25 gram geraspte kaas doorheen.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en smeer het mengsel er over uit (als een pizzabodem). Bestrooi de plaat met de resterende kaas, verdeel er wat klontjes boter overheen en kruimel de beschuit er overheen. Bak de bodem tot deze goudbruin is (ongeveer 20 minuten).
Snij intussen de paprika in reepjes en de rode ui in ringen.
Als de bodem klaar is, besmeer je deze met tomatensaus. Verdeel de paprika, ui, en rucola er overheen.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht