Boerenkool carbonara

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Lekker recept van Janneke Vreugdenhil uit het NRC. Spaghetti carbonara is al jaren favoriet bij mijn kinderen en nu dus een verrassende winterse versie met de 'Hollandse touch' van boerenkool en vol met de nodige vitamines.

 

Spaghetti en slagroom zijn biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. De boerenkool en de knoflook zijn van de Horsterhof evanals de scharreleieren van de kippen die leven op de Horsterhof. De Panchetta is van Putman uit de Steenstraat. De kaas is ingekocht via 't Zuivelhoekje in Arnhem.

Ingredienten
  400 g Spaghetti
  200 g Pancetta
  500 g Boerenkool
  2 st Knoflookteen
  4 st Eieren
  100 ml Slagroom
  100 g Kaas, geraspt
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de boerenkool, verwijder de dikke middennerf door er vlak langs te snijden. Snijd de boerenkool goed fijn. (Ja, het is even werk maar zoveel lekkerder dan die voorgesneden prut...).
  • Meng het ei met de slagroom in een kommetje of beker.
  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak het pancetta zachtjes uit in olie of boter.
  • Snipper of pers de knoflook en fruit een minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de boerenkool toe. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes bakken tot de kool beetgaar is. Maal er royaal zwarte peper boven.
  • Giet de pasta af en vang daarbij een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan of een voorverwarmde schaal.
  • Voeg spek en kool, het kookvocht en het eier-roommengsel toe. Roer stevig met een houten lepel tot zich een romige saus vormt. Geef de kaas apart erbij.

Eet smakelijk!