Boerenkool Porchetta
Lekker recept van Janneke Vreugdenhil van enige tijd geleden. Spaghetti carbonara is al jaren favoriet bij mijn kinderen en nu dus een verrassende winterse versie met de 'Hollandse touch' van boerenkool, en porchettablokjes. Lekker en vol met de nodige vitamines.
Spaghetti en slagroom zijn biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. De boerenkool en de knoflook zijn van de Horsterhof evanals de scharreleieren van de kippen die leven op de Horsterhof. De Porchetta komt van Dykhoeve. De kaas komt van De Kaastobbe in Duiven.
1 st | Spaghetti | |
300 g | Porchetta | |
600 g | Boerenkool | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Eieren | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de boerenkool, verwijder de dikke middennerf door er vlak langs te snijden. Snijd de boerenkool goed fijn. (Ja, het is even werk maar zoveel lekkerder dan die voorgesneden prut...).
- Meng het ei met de slagroom in een kommetje of beker.
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de porchetta schijf in blokjes (verwijder de huid) en bak de blokjes zachtjes uit.
- Snipper of pers de knoflook en fruit een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de boerenkool toe. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes bakken tot de kool beetgaar is. Maal er royaal zwarte peper boven.
- Giet de pasta af en vang daarbij een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan of een voorverwarmde schaal.
- Voeg spek en kool, het kookvocht en het eier-roommengsel toe. Roer stevig met een houten lepel tot zich een romige saus vormt. Geef de kaas apart erbij.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht