Boerenkool Porchetta
Lekker recept van Janneke Vreugdenhil van enige tijd geleden. Spaghetti carbonara is al jaren favoriet bij mijn kinderen en nu dus een verrassende winterse versie met de 'Hollandse touch' van boerenkool, en porchettablokjes. Lekker en vol met de nodige vitamines.
Spaghetti en slagroom zijn biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. De boerenkool en de knoflook zijn van de Horsterhof evanals de scharreleieren van de kippen die leven op de Horsterhof. De Porchetta komt van Dykhoeve. De kaas komt van De Kaastobbe in Duiven.
1 st | Spaghetti | |
300 g | Porchetta | |
600 g | Boerenkool | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Eieren | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de boerenkool, verwijder de dikke middennerf door er vlak langs te snijden. Snijd de boerenkool goed fijn. (Ja, het is even werk maar zoveel lekkerder dan die voorgesneden prut...).
- Meng het ei met de slagroom in een kommetje of beker.
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de porchetta schijf in blokjes (verwijder de huid) en bak de blokjes zachtjes uit.
- Snipper of pers de knoflook en fruit een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de boerenkool toe. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes bakken tot de kool beetgaar is. Maal er royaal zwarte peper boven.
- Giet de pasta af en vang daarbij een half kopje kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan of een voorverwarmde schaal.
- Voeg spek en kool, het kookvocht en het eier-roommengsel toe. Roer stevig met een houten lepel tot zich een romige saus vormt. Geef de kaas apart erbij.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht