Boerenkool met romige oesterzwammen en rode ui
Deze boerenkool combineer ik met oesterzwammen die in dit seizoen volop verkrijgbaar zijn. Door de crème fraîche, het scheutje melk en de kaas wordt het een romige boerenkool met een stevige twist. Eet smakelijk! (Let op, de boerenkool is ongesneden, dus even werk, maar echt 2 x zo lekker als de voorgesneden variant!)
De oesterzwammen komen van de Middelwaard. Boerenkool, ui, tijm en knoflook via de biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Aardappelen van Landgoed Huys Sevenaer.
1200 g | Aardappelen | |
600 g | Boerenkool | |
300 g | Oesterzwam | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Rode ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
ml | Melk | |
g | Nootmuskaat | |
g | Boter | |
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Hak een teentje knoflook fijn. Was en snijd de nerven uit de boerenkool en snijd fijn.
- Zet een pan met dikke bodem en deksel op het vuur en smelt daarin een klontje boter. Fruit heel even de knoflook en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak deze even mee zodat alles bedekt is met een beetje boter.
- Voeg 1el water, evt. zout en peper toe en stoof zachtjes in 20-25 minuten gaar met de deksel op de pan.
- Schil de aardappels, halveer ze en zet ze op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 20 minuten.
- Snij de oesterzwammen in stukken. Snij de rode ui doormidden en dan in ringen.
- Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en fruit daarin in de ui aan. Als de uien wat zacht beginnen te worden doe je het vuur hoog en de oesterzwammen en de afgeritste blaadjes tijm erbij. Roerbak de oesterzwammen op hoog vuur mee en draai dan het vuur zacht. Gaar in circa 5 minuten.
- Maak ondertussen de puree met een klontje boter, een scheutje melk en de kaas. Prak daar de boerenkool doorheen. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
- Als de boerenkool klaar is smelt je de crème fraîche door de oesterzwammen heen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de boerenkool met de oesterzwammen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht