Boerenomelet met stokbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Niets zo lekker als een goede omelet met het beste van het seizoen. Tomaten en courgette zijn nog net regionaal te krijgen; het seizoen is bijna ten einde en ze zijn niet zo fraai meer als een het begin van de zomer. De groenten zijn echter nog uitstekend te verwerken in een mooie omelet. Bij deze!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Alle groemten van De Horsterhof uit Duiven. Eieren uit de regio en kakelvers. Heerlijk stokgrood van Tom van Otterloo. 

Ingredienten
  8 st Eieren
  4 st Prei
  1 st Courgette
  2 st Paprika rood
  4 st Tomaten
  2 st Ui
  2 st Stokbrood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine stukjes (verwijder de zaden). was de courgette en snijd in kleine blokjes, snijd de tomaten in blokjes (en laat zoveel mogelijk vocht weglopen). Snijd de prei in ringen van ± 1/2 cm. 
  • Verhit in een hapjes- of grote koekepan eeen scheut olijflolie en een flinke klont roomboter.
  • Fruit de ui-snippers ongeveer 5 minuten op hele zacht vuur. Zet het vuur op half voeg de prei toe en bak gedurende twee/drie minuten mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak het geheel enkele minuten.
  • Klop de eieren los met met de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat.
  • Schenk het eimengsel op de groenten.
  • Laat zodra de eieren zijn gestold (maar als de bovenkant nog mooi glanst) de omelet op een schaal glijden en kieper hem vervolgens omgekeerd in de pan. 
  • Valt hij uit elkaar? Geen probleem; scrumbled eggs!
  • Seveer met het stokbrood (kan even in de oven!).