Boeuf Bourguignon met rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Vlees

Normaal gesproken moet je voor dit heerlijk gerecht een middag uittrekken om te maken. Pepijn Putman heeft echter al wat voorwerk gedaan en de Boeuf zit al kant-en klaar in een potje. Het enige nadeel is dat je huis niet zo verrukkelijk gaat ruiken (maar je kunt natuurlijk gewoon de afzuigkap uit laten bij het opwarmen). Rijst koken, sla wassen; een kind kan de was doen!  

 

De boeuf Bourguignon is gemaakt door Pepijn Putman en bestaat uit gestoofde riblapopen in rode wijn met knoflook, ui en tomatenpuree, bleekselderij etc. De biologische rijst komt uit Italië en is ingekocht bij De Nieuwe Band. De verse biologische veldsla is van De Horsterhof uit Duiven.

Ingredienten
  2 st Boeuf Bourguignon (pot 450 ml)
  300 g Rijst
  300 g Veldsla
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de Boeuf Bourguignon in een steelpannetje.
  • Was de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes. Je kunt hem aanmaken met een vinaigrette maar ... de sla heeft zoveel smaak dat het niet eens nodig is.

Eet smakelijk!