Boeuf Bourguignon met rijst en koolsalade
Normaal gesproken moet je voor dit heerlijk gerecht een middag uittrekken om te maken. Laura, de vrouw van Pepijn Putman heeft echter al wat voorwerk gedaan, en dat zit in het potje: opwarmen en klaar. Wat rest is rijst koken en een kooltje snijden. Smullen maar!
Potje boeuf bourguignon van Putman, kool en ui van De Horsterhof, rijst via De Nieuwe Band, dressing is home-made op Kweekland.
300 st | Rijst | |
1 st | Witte kool | |
2 st | Ui | |
2 st | Boeuf Bourguignon (pot 450 ml) | |
1 | Dressing | |
Balsamico azijn | ||
Honing | ||
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Voor de Boeuf:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (let op 20 minuten kooktijd!).
- Doe de inhoud van de pot Boeuf Bourguignon in een (steel)pan en warm langzaam op.
Voor de salade:
Snij of schaaf de kool in dunne reepjes, en doe dit in een schaal of vergiet. Besrooi met een handje zout, en kneed met beide handen de kool tot hij zacht en iets doorzichtig word.
Doe de kool in een vergiet en spoel het zout met koud water er af en laat even uitlekken.
Snipper de ui of snijd in halve dunne ringen.
Meng de ui en dressing door de kool. Laat de salade nog even intrelken voor het lekkerste resultaat.
- Serveer de rijst met boeuf en de salade ernaast.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht