Boeuf Bourguignon met rijst en koolsalade
Normaal gesproken moet je voor dit heerlijk gerecht een middag uittrekken om te maken. Laura, de vrouw van Pepijn Putman heeft echter al wat voorwerk gedaan, en dat zit in het potje: opwarmen en klaar. Wat rest is rijst koken en een kooltje snijden. Smullen maar!
Potje boeuf bourguignon van Putman, kool en ui van De Horsterhof, rijst via De Nieuwe Band, dressing is home-made op Kweekland.
300 st | Rijst | |
1 st | Witte kool | |
2 st | Ui | |
2 st | Boeuf Bourguignon (pot 450 ml) | |
1 | Dressing | |
Balsamico azijn | ||
Honing | ||
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Voor de Boeuf:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (let op 20 minuten kooktijd!).
- Doe de inhoud van de pot Boeuf Bourguignon in een (steel)pan en warm langzaam op.
Voor de salade:
Snij of schaaf de kool in dunne reepjes, en doe dit in een schaal of vergiet. Besrooi met een handje zout, en kneed met beide handen de kool tot hij zacht en iets doorzichtig word.
Doe de kool in een vergiet en spoel het zout met koud water er af en laat even uitlekken.
Snipper de ui of snijd in halve dunne ringen.
Meng de ui en dressing door de kool. Laat de salade nog even intrelken voor het lekkerste resultaat.
- Serveer de rijst met boeuf en de salade ernaast.
Eet smakelijk!
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht