Boeuf Bourguignon met rijst en koolsalade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vlees

Normaal gesproken moet je voor dit heerlijk gerecht een middag uittrekken om te maken. Laura, de vrouw van Pepijn Putman heeft echter al wat voorwerk gedaan, en dat zit in het potje: opwarmen en klaar. Wat rest is rijst koken en een kooltje snijden. Smullen maar!  

 

Potje boeuf bourguignon van Putman, kool en ui van De Horsterhof, rijst via De Nieuwe Band. Wat wil een mens (uit de regio Arnhem) nog meer?!

Ingredienten
  300 g Rijst
  1 st Witte kool
  2 st Ui
  2 st Boeuf Bourguignon (pot 450 ml)
  Balsamico azijn
  Honing
  Mosterd
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (let op 20 minuten kooktijd!).
  • Doe de inhoud van de pot Boeuf Bourguignon in een (steel)pan en warm langzaam op.

Voor de salade:

  • Snij of schaaf de kool in dunne reepjes, en doe dit in een schaal of vergiet. Besrooi met een handje zout, en kneed met beide handen de kool net zo lang tot hij zacht en iets doorzichtig word.

  • Doe de kool in een vergiet en spoel het zout met koud water er af en laat de kool even uitlekken.

  • Snipper de ui of snijd in halve dunne ringen .

  • Maak van azijn, olie, mosterd en honing (ook op deze site te bestellen!) in gelijke delen een dressing.

  • Doe de kool hier bij en meng de dressing goed door de kool.

  • Roer als laatste de ui er door en eventueel wat peper. Laat de salade nog even intrelken vor het lekkerste resultaat.

  • Serveer de rijst met boeuf en de salade ernaast.

Eet smakelijk!