Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Een veganistisch, gezonde en voedzame maaltijd die ook nog eens eenvoudig te bereiden is.

 

Wortelen, knoflook, ui en sla via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Wraps en bonen worden biologisch ingekocht.

Ingredienten
  300 g Wortelen
  1 st Tomatenpuree (blikje)
  1 st Wraps
  2 st Knoflookteen
  4 st Rode ui
  1 st Krop sla
  2 st Bonen in blik
  4 st Tomaten
  1 st Kruidenmix
  ml Azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de uien in dunne halve ringen en meng met de azijn en het water. Kneed door en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
  • Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortelen in kleine blokjes van ca. 1 cm. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de kruidenmix toe en bak 1 min. Voeg de bonen en tomatenpuree toe, roer door en bak 4 min. Stamp met de pureestamper de bonen grof en voeg evt. 1-2 el water (per 4 personen) toe om het wat smeuïge te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ca. een ½ cm en snijd de kropsla grof.
  • Houd de helft van de bonenspread en ⅓ van de ui apart. Besmeer de wraps met 1-2 el bonenspread en beleg ze met wat sla, tomaten en ui. Rol de wrap op als een burrito: Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Snijd doormidden. Maak zo nog 5 burrito’s (per 4 personen).
  • Meng de rest van de sla met de tomaten en ui en serveer samen met de rest van de bonenspread bij de burrito’s .